Domov - > eŠR ->

Zavodovih 60

9.9.2016, avtor: (nm) / rubrika: aktualno

 V prvem preddverju Cankarjevega doma v Ljubljani bo danes, v petek, 9. 9. 2016 ob 18. uri, svečana prireditev ob praznovanju 60-letnice Zavoda Republike Slovenije za šolstvo.

V uvodu slovesnosti bo udeležence pozdravila ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, v nadaljevanju pa še dr. Vinko Logaj, direktor Zavoda RS za šolstvo. V programu bo sodelovala tudi dr. Sonja Pečjak, ki dolga leta deli svoje bogato strokovno znanje s sodelavci Zavoda RS za šolstvo. Spregovorila bo o lastnih izkušnjah sodelovanja z Zavodom in predstavila svoj strokovni in človeški pogled na nekatera odprta vprašanja in dileme v  šolstva. Prireditev bodo popestrili  dijakinje in dijaki 4. letnika dramsko gledališke smeri Srednje vzgojiteljske šole in gimnazije Ljubljana.  Zavod se je v svojem šestdesetletnem obstoju večkrat preimenoval in reorganiziral, a vseskozi opravljal pomembne in nenadomestljive naloge na področju razvoja šolstva na Slovenskem, zlasti dragoceno pa je povezovanje šolske politike in šolske teorije s šolsko prakso.

Jubilej bomo na Zavodu RS za šolstvo obeležili z različnimi prireditvami, ki bodo potekale vse leto, tako na sedežu Zavoda kot na njegovih območnih enotah.