Domov - > eŠR ->

Celjani v Strasbourg

23.9.2016, avtor: (mg, gd) / rubrika: utrip

Drugošolci in debaterji Gimnazije Celje - Center so letošnji zmagovalci natečaja Evrošola 2016 in z ekskurzijo v Strasbourg napovedujejo pestro mednarodno dogajanje na GCC

Na regijskem tekmovanju Evrošola, ki je v četrtek, 22. 9., potekalo na Gimnaziji Celje – Center (GCC) pod okriljem Informacijske pisarne Evropskega parlamenta, so dijaki 2. c razreda skupaj s člani Debatnega kluba GCC osvojili prvo mesto med sodelujočimi šolami in si prislužili nagradno ekskurzijo v Strasbourg. 6. oktobra se bodo tako v tamkajšnjem Evropskem parlamentu preizkusili v vlogi evroposlank in poslancev skupaj z več kot 700 dijaki iz držav članic Evropske unije. Tekmovanja se je sicer udeležilo več kot 70 dijakov iz šestih šol.

Tudi sicer bo oktober na GCC v znamenju Evropskih in mednarodnih projektov, saj napovedujejo kar dve mladinski umetniški izmenjavi v okviru programa Erasmus +. 1. 10. na zborovsko srečanje v avstrijski Wells odpotuje skupina pevk Dekliškega pevskega zbora, 15. 10. pa na festival StreetArt v Fürstenfeld dijaki 2. letnika likovne gimnazije. Debaterji se pospešeno pripravljajo na konferenco MUN (Model združenih narodov), ki bo med 19. in 23. 10. potekala v Banja Luki, konec oktobra pa nekdanji dijaki GCC, člani vokalne zasedbe Oktet 9, odpotujejo tudi na mednarodno turnejo na Kitajsko.

 

PRILOGA: Fotografija sodelujočih na letošnji Evrošoli (arhiv GCC)