Domov - > eŠR ->

Štirje tisočaki za tri družine s Celjskega

26.10.2016, avtor: Gregor Deleja / rubrika: utrip

Že deveto leto zapored se je v tednu pred začetkom jesenskih počitnic na Gimnaziji Celje – Center (GCC) odvil tradicionalni dobrodelni koncert, ki so ga tokrat pripravili četrtošolci programa likovne gimnazije in skupaj s sošolci, učitelji, gosti in podporniki zbrali 4.000 evrov, ki so jih namenili trem družinam s Celjskega, ki jih pestijo hude zdravstvene in finančne težave. S koncertom, kjer so nastopile zasedbe Rock Out, Alter ego, The Šlagers, Nočna izmena, plesna skupina PT Igen, plesni par Kristina Zvonar in Aljaž Planinšek, slam pesnik Kristjan Koželj in znana slovenska pevka Ditka, se je zaključila tudi zbiralna akcija ob svetovnem dnevu brezdomcev. Slednjo so skupaj z Društvom Humanitarček in njegovo ustanoviteljico Ninno Kozorog, nekdanjo dijakinjo GCC, zdravnico ter veliko humanitarko, koordinirali dijaki 1. č in za celjsko zavetišče zbrali kar 30 velikih vreč zimskih oblačil, kozmetičnih pripomočkov in konzervirane hrane.

 

»Na GCC smo zelo ponosni na svoje dijake, ki nam s številnimi akcijami dokazujejo, da so vrednote kot so solidarnost, strpnost in čut za sočloveka, še kako pomemben del odraščanja in ene temeljnih vzgojnih vrednot, ki jih mora šolstvo braniti, vzgajati, zlasti pa iskreno živeti z velikim srcem« poudarja ravnatelj GCC Gregor Deleja.

GCC se tudi kot članica mreže Unesco ASPnet in šola s programom MEPI pri svojem delu trudi poudarjati zlasti tiste vrednote, ki so zlasti v aktualni družbeno-političnih razmerah vsak dan znova postavljene pred preizkušnjo. Šola se lahko sicer pohvali tudi z zelo dejavnim Šolskim skladom, ki ga vodijo starši, razvejano mrežo tutorjev in prostovoljcev ter z večletnim sodelovanjem pri nacionalni akciji Anina zvezdica, ekoakcijah zbiranja starega papirja, tonerjev in zamaškov, zbiranjem učbenikov, šolskih potrebščin in igrač ter sprotnimi odzivi na aktualne problematike.

 foto: Fotografije z dobrodelnega koncerta, ki je potekal 26. 10. ob 10.30 v športni dvorani Gimnazije Celje – Center (arhiv GCC)