Domov - > eŠR ->

Pravljična dežela Gorajte

2.12.2016, avtor: Danica Kordež / rubrika: zanimivo

Vedno več nas je, ki obožujemo čar pravljice in skrbimo, da pravljične energije v Gorajtah objemajo praznični december, z vedno lepšim programom in z vedno boljšo in pestrejšo pravljično postavitvijo, pravi prireditelj  projekta, Društvo Oddih Gorajte, katerega predsednica je Danica Kordež, ki je vsa ta leta tudi vodja projekta.
Letos bo v popolnoma prenovljeni Pravljični deželi Gorajte  kar 16 dni vodila pot v svet otroške domišljije.

Muca Copatarica, Čarovnica Cica Mica, dobre vile, Škratova vasica z legendarnima  atom in mamo Škratovo, pa Zvezdica Zaspanka, Volk in trije prašički, Rdeča Kapica, vas bodo popeljali v živi svet pravljic. Letošnja atrakcija - dežela Nije pa vas bo navdušila s prigodami vseh prebivalcev te lepe dežele. Peter Pan, Poglavar Indijancev v čisto pravi indijanski vasi, kapetan Kljuka s svojim zakladom in veličasten prihod Vile Zvončice bodo nepozaben spomin letošnje prireditve. Najboljše od vsega pa bo srečanje z govorečim hrastom Modrecom. Bogata scenska postavitev, veličastni kostumi in prelepa glasbena spremljava spremljajo letošnji potep po deželi pravljic. Dedek Mraz tudi tokrat stopi med otroke v spremljavi ognjemeta. Ostali bogati zvočni efekti, z nadvse prijetno glasbo in petjem pa še dodatno spodbudijo pravljično počutje v tej nepozabni deželi pravljic v Gorajtah pri Škofji Loki. Zato ne zamudite ene najlepših otroških prireditev. 

Obisk v pravljični deželi je brezplačen, brez predhodnih prijav, od nedelje, 18. 12. do srede 28. 12. 2016, razen 25. 12. predstav ni ob 15. in 17. uri.

Več informacij o Pravljični deželi Gorajte in terminih predstav si oglejte na naši spletni strani www.pravljicnadezela-gorajte.si .