Domov - > eŠR ->

Dobrodelna predpraznična večerja

12.12.2016, avtor: Gregor Deleja / rubrika: utrip

V torek, 20. 12., bodo dijaki, ki na Gimnaziji Celje – Center obiskujejo podjetniški krožek GCC Start Up, za 16 socialno ogroženih družin s Celjskega pripravili predbožično večerjo. Po večerji, ki se bo začela ob 17. uri v stari telovadnici šole, bo 63 staršev in otrok prisluhnilo še koncertu Orkestra Slovenske policije, ki ta dan gostuje v športni dvorani GCC. Mentor podjetniškega krožka Boštjan Gorenšek in dijaki so v sporočilu za javnost zapisali, da so se za tovrsten projekt odločili z zavedanjem »da se marsikatera družina zaradi socialne stiske enostavno ne (z)more prepustiti prazničnemu duhu. Z našim delom želimo ta večer na obraze otrok in staršev pričarati nasmeh in v njih okrepiti misel na svetlo prihodnost, ki jo moramo znati graditi skupaj, z odprtimi očmi, ki se ob revščini in bolečini ne obračajo stran, ampak z majhnimi in večjimi dejanji iščejo pot v boljši jutri.« Dijake je pri projektu podprl tudi župan Mestne občine Celje, g. Bojan Šrot, ki so ga mladi podjetniki obiskali pred mesecem dni.

Projekta so se dijaki lotili pri podjetniškem krožku, pripravili idejno zasnovo in konkreten načrt, zbrali potrebna sredstva in ustvarili partnersko mrežo, ki vključuje še celjsko Karitas, Srednjo šolo za gostinstvo in turizem, ki jim bo posodila potreben inventar in dijake naučila osnov strežbe ter Dijaški dom Celje, kjer bodo skuhali svečano večerjo. O projektu so povedali naslednje: »Že na začetku smo se zavedali, da bo to kar precejšnji zalogaj. Vsa potrebna sredstva smo zbrali sami. Za pomoč smo zaprosili šolo in različna podjetja, ogromno so nam pa tudi pomagali tudi dobrosrčni meščani in nam z manjšimi prostovoljnimi prispevki omogočili izvedbo večerje. Za realizacijo projekta smo morali zbrati 500 evrov, kar ni bil mačji kašelj«.

Slavnostno večerjo bo uvedel kratek kulturni program glasbenih zasedb GCC, za piko na i pa bo otroke obiskal tudi eden izmed dobrih decembrski mož in jim razdelil darila. Z zbiranjem sredstev in organizacijo dogodka pa so se dijaki v okviru podjetniškega krožka, ki ga v sodelovanju z GCC izvaja Ustvarjalnik, naučili tudi številne mehke veščin podjetništva, ki bodo mladim podjetnikom zelo pomagale na njihovi prihodnji karierni poti.

Na fotografiji ekipa GCC Start Up pri županu MO Celje Bojanu Šrotu (arhiv GCC)