Domov - > eŠR ->

Veseli december pri nas

21.12.2016, avtor: Milena Golob / rubrika: utrip

December je mesec pričakovanj, želja. Tudi na naši šoli v Koreni ga preživljamo malo drugače kot preostale mesece. Že v začetku  imajo prvošolci adventni  venček; ob njem si  učenci vsak ponedeljek izrekajo želje o miru, ljubezni, veselju, upanju. Tako  prižgemo prvo  svečko prvi ponedeljek  in  se  veselimo obiska Miklavža. Drugo svečko prižgemo drugi  ponedeljek, in sicer z upanjem na vse lepo, da bomo zdravi mi,  da bodo zdrave naše družine in vsi naši najbližji. Tretjo svečko   prižgemo tretji  ponedeljek - za mir,  zaželimo si mir ne samo pri nas, v nas v naših družinah, ampak v tudi v  naši državi in povsod v svetu. Zadnjo, četrto svečko prižgemo za ljubezen,  zaželimo si ljubezni  med seboj, ljubezni do staršev, babic, učiteljevi in vseh ljudi.

V mesecu decembru nastavimo tudi adventni koledar in vsak dan opiramo presenečenja v jutranjem krogu, ki ga je za ta dan pripravil Božiček. Letos smo pripravili hišice iz papirja, za vsako hišico številka in pod njo skrito presenečenje. (npr. branje pravljice , petje pesmice, prižiganje svečke v nedeljo, sladko presenečenje,  izbira igrica, ki se je lahko igramo v telovadnici ali v jutranjem krogu, izdelava  različnih  izdelkov kot tehniški dan ...).

 Šolska skupnost je letos v obliki sodelovalnega učenja pripravila trganko Božička; na plakat so vsi razredi, od petega  do devetega razreda, oblikovali Božička, ki smo ga obesili na  naš pano v  hodniku. Dva učenca iz vsakega razreda  sta oblikovala dele tega dobrega moža. Sedmošolci so pripravili še vrečke in jih poslikali z  zimskimi motivi.

 V jutranjem varstvu smo izrezovali smrekice različnih velikosti, zalepili nanje snežinke in  jih zalepili na  našo luč v  razredu. Izdelali smo tudi lepljenko z zimsko pokrajino in jo umestili na plakat.