Domov - > eŠR ->

KRUHarije in CUKRnije

31.1.2017, avtor: Nina Meh / rubrika: aktualno

BIC Ljubljana  v sredo, 1. 2. 2017 ob 14. uri, slavnostno odpira prenovljeno trgovino KRUHarije in CUKRnije, kjer bodo širši javnosti na voljo pekovski in slaščičarski izdelki iz šolske pekarne in slaščičarne. Dijaki centra bodo tako pridobili možnost, da svoje izdelke predstavijo tudi v novi šolski trgovini.

 Mag. Jasna Kržin Stepišnik, direktorica BIC Ljubljana: »Na BIC Ljubljana želimo našim dijakom, študentom in udeležencem drugih naših izobraževanj ponuditi najboljše pogoje za učenje. Ti za posamezne poklice pomenijo tudi to, da jim omogočimo stik z realnimi razmerami v okolju, ko morajo izdelek, ki se ga naučijo in ga znajo narediti, znati tudi predstaviti in prodati. Zato smo se odločili, da prenovimo šolsko trgovino. V njej bodo dijaki naših programov pek in slaščičar širši javnosti predstavljali svoje izdelke. Veselimo se njihovih novih idej.«

 Enkratni izdelki iz šolske slaščičarne in pekarne

V prenovljeni šolski trgovini KRUHarije in CUKRnije bodo širši javnosti poleg že poznanih pekovskih in slaščičarskih izdelkov na voljo prav posebni šolski izdelki, ki so jih skupaj z mentorji razvijali dijaki in študenti BIC Ljubljana. Predstavljamo se denimo z Emono pogačo in Emono kocko, ki smo ju razvili posebej ob obletnici Emone, ponujali pa bomo še priljubljene male slane preste, soržični kruh, ovsene piškote, kremno rezino, skutino pito s sadjem, BIC francosko štruco, ajdov kruh z orehi, mešani kruh z bučnimi semeni, kmečki kruh, kruh iz bele koruzne moke, čokoladne in sadne torte, testenine in še veliko več.

Prenovljena trgovina BIC Ljubljana ponuja domače in ročno izdelane izdelke po tradicionalnih receptih in pridihom sodobnosti. Izdelkom edinstvenost prinaša tudi trud dijakov BIC Ljubljana in znanje iz tujine, saj se dijaki in njihovi mentorji v okviru mobilnosti in prakse izobražujejo tudi v tujini. Prvi in edini v Sloveniji na BIC Ljubljana izobražujemo tudi za certifikat NPK po programu picopek.

 Špela Vrabec, dijakinja BIC Ljubljana v programu slaščičar/ka:  »Šola nam nudi veliko možnosti, da se razvijemo v samostojne, ustvarjalne in vedoželjne osebe. Precej delovnih navad smo pridobili s praktičnim poukom v šolski pekarni in slaščičarni. Tam smo tudi odkrili mnogo novih sladic, ki jih sedaj predstavljamo strankam v prenovljeni trgovini KRUHarije in CUKRnije, še posebej torte, ki jih dekoriramo dijaki sami.«

     

      
 »V novo jutro s svežim kruhom 
   
in za dušo cukrnij. 
   
Vse domače, ročno delo 
   
naših mojstrov čarovnij.
   
Ščep modrosti naših babic 
   
delo mladih pridnih rok. 
   
Vam vsak dan v naši hiši
   
nekaj dajo za pod zob.« 
   
   

Trgovina KRUHarije in CUKRnije se nahaja v paviljonu pred šolsko stavbo BIC Ljubljana na Ižanski cesti 10 v Ljubljani. Odprta je od ponedeljka do petka med 6. 30 in 17. uro. Za vas in vaše sladke želje bosta poskrbela Andreja Klun in Urh Maček.