Domov - > eŠR ->

Prostovoljec leta 2016

15.2.2017, avtor: Irina Gutirea Trishina / rubrika: aktualno

Mladinski svet Slovenije (MSS) letos že petnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bomo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto 2016. Natečaj znova poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

K prijavi v natečaj vabimo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; torej vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2016 vključevali prostovoljstvo.

Pri posameznikih bomo izbirali najboljše v naslednjih kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 30 let in nad 30 let, izbrali pa bomo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih pa bomo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Tudi letos dajemo poseben poudarek mednarodnemu prostovoljstvu. Pri projektih moramo še poudariti, da šteje kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Rok za prijave je 5. april 2017.

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bomo po izteku natečaja, predvidoma v juniju, povabili na zaključno prireditev, kjer bomo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom. Z natečajem in zaključno prireditvijo se že leta trudimo prispevati k promociji prostovoljstva v Sloveniji, hkrati pa izraziti vsaj minimalno gesto hvaležnosti za vložen čas, trud, znanje, energijo in dobro voljo pri njihovem prostovoljnem delu, preko katerega stremijo k vsakodnevnim  izboljšavam v Sloveniji in po svetu na različnih področjih njihovega delovanja.

 Več:

-       Celotno besedilo natečaja in prijavnic so dostopni na naši spletni strani.

-       Facebook stran natečaja Prostovoljec leta.

-       Tukaj je na ogled fotogalerija z lanskoletne zaključne prireditve in podatke o nagrajencih z lanskoletnega natečaja.

-       O natečaju Prostovoljec leta skozi čas.

-       Brošura Prostovoljec leta 2015.