Domov - > eŠR ->

Vse o študiju v tujini

27.2.2017, avtor: Lucija Barisic / rubrika: aktualno

Dijaki četrtih letnikov v zadnjih mesecih intenzivno premišljujejo, kje  nadaljevati študij. Za njimi so že informativni dnevi na slovenskih fakultetah, zaključuje pa se tudi prvi prijavni rok.

Čeprav se večina dijakov odloči za nadaljevanje izobraževanja v Sloveniji, pa se jih veliko zanima tudi za študij v tujini. Dijaki, ki se spogledujejo z idejo, da bi odšli v tujino, imajo pred sabo velik izziv. Izbrati morajo državo, univerzo, študijsko program, preveriti pogoje in postopek prijave ter poiskati najprimernejši vir financiranja.

Informacije iščejo pri šolskih svetovalcih, znancih, ki so študirali v tujini, na spletnih straneh univerz in na različnih forumih. Celoten proces informiranja in kasneje tudi prijave zahteva veliko časa, predvsem pa vztrajnosti in poguma.

V Student Recroutment Tours (SRT) se zavedamo preglavic, ki jih imajo mladi pri vpisu na fakulteto v tujini, zato že šest let organiziramo sejme za študij v tujini po vsej Evropi, Latinski Ameriki in Aziji. Za nami je že več kot 300 uspešno organiziranih sejmov.

Veseli smo, da bomo v petek, 31. marca, organizirali dva sejma tudi v Sloveniji. Dopoldanskega bo gostila II. gimnazija Maribor, popoldanskega pa British International School of Ljubljana.

Na sejmu se bodo imeli dijaki priložnost srečati s predstavniki univerz iz ZDA, Nizozemske, VB, Francije, Italije in Španije. Ti bodo z veseljem odgovarjali na vprašanja o študiju in študentskem življenju na njihovih univerzah.

Dogodek je za šole brezplačen. Poleg dijakov pa so dobrodošli tudi svetovalci, profesorji, ravnatelji in starši.

Na sejmih v Mariboru in Ljubljani bodo z nami The University of South Florida (ZDA), ESSEC Business School (Francija), London South Bank University (VB), New College of the Humanities, John Cabot University (Italija), IE University (Španija), HRC Culinary Academy (Bulgaria), Schiller International University (Multicampus), University College Roosevelt Academy, Utrecht University (Nizozemska), Radboud University (Nizozemska), Universidad Nebrija (Španija), itd.

Poleg osebnega pogovora s predstavniki univerz bodo dijaki lahko prisluhnili predstavitvam o študiju na Nizozemskem, o postopku vpisa na fakulteto v Veliki Britaniji in Združenih državah Amerike.