Domov - > eŠR ->

Otroci otrokom

27.3.2017, avtor: Janez Platiše / rubrika: utrip

Lions klub Ljubljana Emona je v Festivalni dvorani Pionirskega doma že šestnajstič pripravil dobrodelni koncert Otroci otrokom (25. marca letos), ki je bil pred tem, 15. marca, v organizaciji Lions kluba Rogaška tudi v Kulturnem centru Rogaška Slatina. Posebnost koncerta je v tem, da se pridružijo otroci s posebnimi potrebami, tisti, ki jim lahko glasba polepša in izpolni večkrat trpek vsakdan, na nastopih pa vzbudi nemerljive občutke veselja in samozavesti. Denar, ki so ga zbrali s prostovoljnimi prispevki, so podarili Osnovni šoli dr. Mihajla Rostohorja Krško za nakup Orffovega inštrumentarija.

Na koncertu, ki je pred dvema letoma prerasel tudi v vseslovensko revijo mladih glasbenikov, je sodelovalo 18 slovenskih glasbenih šol in zavodov, ki izobražujejo otroke s posebnimi potrebami. Ob simbolu dogodka, deklici z zvezdnimi tolarji - uporabo je že ob prvem koncertu prijazno dovolila legendarna ilustratorka Marlenka Stupica -, je na osrednjih slovenskih glasbenih odrih muziciralo že na stotine glasbenikov, od najmlajših solistov in ansamblov glasbenih šol, otroških in mladinskih zborov do dijakov in študentov ter vrhunskih umetnikov, ki se jim vedno na istem odru z glasbenimi in plesnimi točkami pridružijo otroci s posebnimi potrebami.

Dobrodelni koncert oziroma revija Otroci otrokom opozarja na pomen vrednot, kot so sprejemanje drugačnosti, sodelovanje, solidarnost in pomoč sočloveku. Hkrati vabi  k udeležbi v plemeniti dobrodelni akciji zbiranja denarja za nabavo učnih pripomočkov za glasbeno vzgojo šolam in zavodom, ki izobražujejo otroke s posebnimi potrebami.

 Foto: Janez Platiše