Domov - > eŠR ->

Odlični v hitrostnem računanju

28.3.2017, avtor: Anita Mlakar / rubrika: utrip

Brainobrainovci, torej otroci, ki so se v Sloveniji pridružili učni metodi brainobrain, so se v soboto udeležili mednarodnega Brainobrain tekmovanja v Zagrebu. Na International Brainobrainfestu Zagreb 2017  je tekmovalo 470 otrok iz Hrvaške, BiH, Srbije, Slovenije, Avstrije, Irske, Maroka, Kosova in UEA. 

Domov prinesli 36 pokalov
25. marca se je tako 130 slovenskih brainobrainovcev z mentoricami udeležilo mednarodnega Brainobrain tekmovanja v Zagrebu. Pomerili so se v hitrostnem računanju. Gre za test, ki se piše tri minute, otroci na nižjih stopnjah računajo na abak, otroci na višjih stopnjah pa s pomočjo mentalne aritmetike. Tekmovanje je potekalo v več skupinah, glede na starost in osvojeno stopnjo metode Brainobrain.

Slovenski otroci so se odlično odrezali. Domov so prinesli 36 najvišjih uvrstitev (osvojen pokal) ter veliko zlatih in srebrnih medalj. Najmlajši med njimi, Brin, šteje komaj štiri leta in je v treh minutah pravilno izračunal 10 računov.

»Navdušeni smo nad uspehom slovenskih Brainobrainovcen in dobili smo še en dokaz, da delamo odlično. Največja zahvala pa gre poleg otrok, tudi staršem, ki so pomemben člen naše Brainobrain družine,« pravi vodja Brainobrain Slovenija, Tea Grbič. 

Kaj je Brainobrain?

Brainobrain je eden najuspešnejših programov, ki že 13 let uspešno spreminja življenja otrok po vsem svetu. Ima 600 uspešnih licenciranih centrov po vsem svetu, približno 100 tisoč vključenih otrok. Njegov cilj je, da otrok povsem prebudi svojo genialnost in doseže višje življenjske cilje, z uporabo vseh svojih mentalnih sposobnosti.

 Brainobrain v Sloveniji

 Gre torej za metodo učenja, ki je tudi v Sloveniji prisotna že od leta 2014. Vse več se o njej govori med starši, pa tudi v medijih, česar so izvajalci v Sloveniji zelo veseli. Zakaj? Ker ima Brainobrain program dva poglavitna cilja: celosten razvoj otroških možganov in razvoj otrokove osebnosti. Celosten razvoj možganov dosegajo z edinstveno kombinacijo računanja na abakus in metodologijo VAK. Razvoj osebnosti pa z določenimi NLP tehnikami, ki so integrirane v program.Brainobrain torej razvija intelekt in osebnost pri otrocih starih od 4 do 14 let, izboljšuje koncentracijo in lajša učenje. Otroku pomaga razviti fokus, koncentracijo, samozavest, hitrost in točnost, fotografski spomin, kreativnost ter izvrstne matematične sposobnosti.

Za primer: otroci s pomočjo namišljenega abaka, ki ga vidijo le v glavi (vizualizacija), računajo tudi po dva računa hkrati in to brez uporabe pisala.

Danes je v Sloveniji v trening vključenih že 300 otrok, v vseh večjih mestih. Število Brainobrainovcev in centrov, kjer otroke vzgajajo v odgovorne, čustvene odrasle, pa raste iz meseca v mesec, tudi s pomočjo medijev, ki o nas poročate.