Domov - > eŠR ->

Kranjski športniki preplavili staro mestno jedro

31.3.2017, avtor: Ines Zabret / rubrika: aktualno

Mestna občina Kranj je v sredo, 29. marca 2017 podelila priznanja, športne znake in plakete najuspešnejšim kranjskim športnikom. Sprejema so se udeležili tudi najboljši kranjski skakalci, ki so poželi močan aplavz občinstva.

Med prejemniki velikih plaket je težko izpostaviti najboljšega, saj so bili vsi njihovi rezultati vrhunski. Posebej je blestel Peter Prevc z osvojenim velikim kristalnim globusom in naslovom svetovnega prvaka. Kolajno na svetovnem prvenstvu si je priplaval tudi Peter John Stevens, ki je osvojil srebro v disciplini 50 m prsno v kratkih bazenih. Med dobitniki plaket je tudi Mia Krampl, sicer še mladinka, ki je poleg kolajn na mladinskih svetovnih prvenstvih, za kar bi si priborila malo plaketo, veliko plaketo priplezala v naravni steni.

Stari Kranj je pokal po šivih, saj so na sprejem prišli člani številnih kranjskih klubov, od najmlajših do najstarejših. V paradi proti osrednjemu prizorišču na Glavni trgi je z bučnim aplavzom kranjske športnike pospremila več tisočglava množica. Župan MO Kranj, Boštjan Trilar, je v svojem nagovoru iskreno čestital vsem športnicam in športnikom, športnim delavcem, učiteljem, klubom. "Prav vsi ste zaslužni za tako dobre uspehe in rezultate," je poudaril in pojasnil:  "Sprejem športnikov  MO Kranj organiziramo na prostem, na Glavnem trgu, z namenom, da se vam lahko poklonimo in čestitamo za uspehe ter se skupaj veselimo vaših rezultatov. Na vas smo ponosni vse leto, saj ste tudi naši ambasadorji, ki ime Kranja ponesete v vse slovenske regije in daleč čez mejo. O Kranju se tako govori in piše tudi zaradi vas. Hvala."

Lani je v članski in mladinski kategoriji 40 športnikov osvojilo naslov državnih prvakov in tri ekipe mladincev v hokeju, kegljači, ki so zmagali v 1. ligi, in borbah. To je skupno 80 posameznikov, ki so prejeli športni znak Kranja. 16 športnikov je v mladinskih kategorijah doseglo vrhunske rezultate, s čimer so si prislužili malo športno plaketo. V članski kategoriji je vrhunske rezultate doseglo 12 športnikov in si tako prislužilo velike športne plakete. Veliko športno plaketo za uspešno dolgoletno delo sta prejela tudi športna delavca Milena Kordež iz Tekaškega kluba Triglav Kranj za 35 let delovanja v športu ter Darko Savšek iz Nogometnega kluba Kranj za 25 let delovanja v športu. Tekaški smučarski klub Triglav Kranj pa praznuje 70. obletnico delovanja in si je prav tako prislužil veliko športno plaketo.

 Foto: Boštjan Gunčar in Primož Pičulin

podnapisa pod sliki: levo: prejemniki malih in velikih plaket MO Kranj, desno: Kranjski klubi na sprejemu športnikov na Glavnem trgu v Kranju