Domov - > eŠR ->

Spet med najboljšimi

24.4.2017, avtor: Gregor Deleja / rubrika: aktualno

Na avstrijskem tekmovanju mladih fizikov AYPT, ki je v Leobnu potekalo med 20. in 22. 4. 2017 je slovenska dijaška reprezentanca, ki so jo sestavljali tretješolka Ema Pilih, četrtošolka Maruša Artiček in drugošolec Mitja Suvajac (vsi z GCC) osvojila odlično 8. mesto v konkurenci 16 ekip iz Evrope in Azije. Mentorsko delo z ekipo sta opravila dr. Sergej Faletič s Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani in prof. Borut Namestnik z Gimnazije Celje - Center.

V minulih dneh pa so se na tej celjski gimnaziji, ki se lahko pohvali z zelo pestrim šolskim in obšolskim življenjem, razveselili še ene izjemne novice. Na vsakoletni mednarodni konferenci mreže Unesco ASP, katere aktivna članica je tudi Gimnazija Celje – Center, bosta Celje in Slovenijo zastopala drugošolec Gal Antonič in profesor Bojan Kostanjšek. Osrednji del konference, ki bo med 28. 5. in 2. 6. potekala v sibirskem mestu Khanty-Mansisyk (Rusija) je ekološki forum »One planet – one future«. Glavna tema foruma so vodni viri, Gal pa bo na konferenci predstavil tudi posebni referat na temo varovanja voda v Republiki Sloveniji.

PRILOGA: Fotografija fizikalne ekipe z GCC (stojijo od leve proti desni: prof. Borut Namestnik, Ema Pilih, Maruša Artiček, Mitja Suvajac)