Domov - > eŠR ->

20. računalniški pokal LOGO

4.5.2017, avtor: Aljoša Seljak / rubrika: aktualno

Ljubljana, 4. maj 2017   -  Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je organizirala že 20. računalniški pokal LOGO, ki ga z namenom uvajanja najmlajših v računalništvo organizira že od leta 1997. Na tekmovanju, ki ga že 20  let gosti Vrtec Rogaška Slatina, so mladi nadobudneži iz vrtcev in prvega triletja osnovnih šol prikazali svoje znanje v programiranju s programom LOGO. Računalniški pokal poteka v sklopu Festivala inovativnih tehnologij, ki se je v začetku marca odvil na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (FERI) in na Srednji elektro-računalniški šoli v Mariboru (SERŠ).

»Z organizacijo računalniškega tekmovanja za najmlajše želimo razširiti zanimanje otrok in njihovih staršev ter učiteljev in širše javnosti za zgodnje učenje računalništva. Danes si življenje brez računalnika praktično ne znamo več predstavljati, zato je tovrstno opismenjevanje otrok že od vrtca dalje zelo pomembno,« je povedala Mija Kordež, vodja projektov tekmovanj pri ZOTKS

Računalniški pokal LOGO, pri katerem udeleženci tekmujejo v dvojicah, poteka dvostopenjsko – kot izbirno in državno tekmovanje. Na izbirnih tekmovanjih je v letošnjem šolskem letu sodelovalo 840 otrok, državnega tekmovanja pa se je udeležilo 76 tekmovalcev. Letos so prehodne pokale osvojili Vrtec Izvir iz Rogaške Slatine, OŠ Škofja Loka Mesto in VIZ II. OŠ Rogaška Slatina.

Rezultati po skupinah:

 

Skupina

dvojica

šola, vrtec

priznanje

A (vrtec)

Alja Ogorevc   in Lu Rodič

Vrtec Izvir   Rogaška Slatina

zlato

B (1. razred)  

Iza Kunstek   in Gašper Fürlinger

VIZ II. OŠ   Rogaška Slatina

zlato

C (2. razred)  

Gašper Čarman   in Nace Korošec

OŠ Škofja   Loka Mesto

zlato

D (3. razred)  

Darian Salih   in Žan Košir

OŠ Škofja   Loka Mesto

zlato