Domov - > eŠR ->

Mednarodni športno-kulturni dogodek

10.5.2017, avtor: Jelka Kosi / rubrika: aktualno

5. Unescov ASP-tek mladih (Vedno na pravi poti, brez dopinga do cilja), ki ga  17. maja med 9. in 13. uro, v starem mestnem jedru mesta PTUJ, organizira GIMNAZIJA PTUJ.

Gimnazija Ptuj že 5. leto organizira dogodek, ki povezuje kulturo športa in zdravja s kulturo miru. Število udeležencev iz Slovenije in tujine se vsako  leto povečuje, ob začetnih 800 in lanskoletnih 2.200 udeležencih, letos pričakujemo rekordno udeležbo – 2.600 udeležencev. Častni pokrovitelj teka je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Z mladimi bodo tekli tudi številni ambasadorji vrednot Unesca iz sveta športa in družbenega življenja.

Gimnazija Ptuj je članica svetovne in soustanoviteljica slovenske mreže šol UNESCO, ki deluje v duhu kulture miru in nenasilja, strpnosti, sodelovanja, sprejemanja drugačnosti, skrbi za osebnostni razvoj posameznika, za ohranitev naravne in kulturne dediščine ter planeta Zemlje.

 S tekaškim dogodkom sledimo 3. globalnemu cilju trajnostnega razvoja – Good health&Well-being/Zdravje in dobro počutje,sodelujemo v aktivnosti “Global Running Day” (http://globalrunningday.org/)in si hkrati prizadevamo za zdravo okolje, zato dogodek poteka po načelu “Čim manj odpadkov. Tek ni tekmovalnega značaja, družimo se vrteški otroci, osnovnošolci, dijaki, vzgojitelji in profesorji. Tekaški dan na Ptuju spremlja tudi vrsta delavnic, športnih in glasbenih aktivnosti, ki poskrbijo za razgibano in veselo vzdrušje.

OBIŠČITE NAS NA 

http://unesco.gimptuj.si/ •  https://www.facebook.com/unescotek/https://www.unesco-sole.si