Domov - > eŠR ->

Tradicionalno

16.6.2017, avtor: H. Murgelj / rubrika: utrip

Vabilo z napisanim verzom »Vsak praznik je dragocen kamenček v mozaiku lepih trenutkov, je majhna pozornost, velik poklon in je sreča, ki jo deliš z nekom«, ki sta ga na srečanje valete poslali sošolki Marija Andrejčič in Helena Murgelj, saj so tudi naša srečanja praznik. 

V soboto, 10. junija 2017, smo se ponovno srečali nekdanji sošolci in njihovi učitelji ob 44-letnici zaključka osnovne šole, ki so jo obiskovali v Vavti vasi. Najprej smo se na pokopališču spomnili sošolca Martina Krena in naših pokojnih učiteljic. Obletnico smo praznovali v piceriji Neli v Vavti vasi, ki je v bližini naše osnovne šole. Zbralo se nas je 12 sošolcev. Veseli smo bili, da so bile z nami tudi tri učiteljice: Nevenka Osolnik, Marjeta Dajčman in Vida Stanojević, ter učitelj Jože Pečnik. Ob pizzi in pijači ter Pečnikovem vinu, ki ga skupaj z ženo Darko pridelujeta v Straški gori, je večer potekal v prijetnem in sproščenem klepetu. Spomnili smo se na vse, tudi na tiste, ki jih ni bilo z nami. Kar nekaj naših sošolcev je že upokojenih. Povedali so, kako preživljajo ta čas. Na srečanje nas bodo spominjale tudi fotografije. Sošolka Berta nas je povabila v jeseni na Pašman.

Z našimi rednimi vsakoletnimi srečanji junija bomo vsekakor nadaljevali. Prihodnje leto se torej drugo soboto v juniju ponovno srečamo nekje v Straži, ko bomo praznovali 45-letnico valete.