Domov - > eŠR ->

12 zlatih maturantov med šesto generacijo mednarodne mature

7.7.2017, avtor: Nataša Kne / rubrika: aktualno

6. julija 2017 so bili znani rezultati mednarodne mature, ki jo je v svetovnem merilu uspešno opravilo 137 tisoč dijakov, na Gimnaziji Kranj pa sedmič v zgodovini naše šole 21 dijakov. Svetovno povprečje na mednarodni maturi je 30,2 točki, naše pa 39,38 kar je za 4,62 odstotne točke bolje kot lani (37,64).

V svetovnem merilu je maturo uspešno opravilo 80 % dijakov, na Gimnaziji Kranj pa 100 %. Letos imamo 12 zlatih maturantov, kar je 57,14 odstotka vseh dijakov.  Elena Kukovica in Katharina Carola Pavlin sta dosegli 44 točk in jima le točka manjka do vseh točk na mednarodni maturi.

Z letošnjim rezultatom smo zelo zadovoljni, saj predstavlja daleč najboljši rezultat, odkar izvajamo program mednarodne mature. S tem se je program mednarodne mature na naši šoli še okrepil. Že od vsega začetka so naši rezultati nad svetovnim povprečjem. Za Gimnazijo Kranj predstavlja program mednarodne mature dodatno merilo uspešnosti in odličnosti, ki šoli omogoča še kakovostnejše pedagoško in izobraževalno delo ne samo na programu mednarodne mature, temveč tudi na nacionalnem programu.