Domov - > eŠR ->

Bogata bera odličij

7.8.2017, avtor: (info zotks, a. s.) / rubrika: utrip

Odličen uspeh mladih na mednarodni lingvistični olimpijadi

Ljubljana, 7. avgust 2017 – Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) sporoča, da se mladi lingvisti s 15. mednarodne lingvistične olimpijade, ki je med 31. julijem in 4. avgustom potekala v Dublinu na Irskem, v domovino vračajo s celo bero odličij. Slovenijo so zelo uspešno zastopali štirje dijaki.

Med 180 tekmovalci iz 29 držav je bila za naše predstavnike to ena najbolj uspešnih lingvističnih olimpijad, saj so poleg posamičnih odličij osvojili tudi ekipno bronasto kolajno. Srebrno posamično odličje je osvojila Anja Zdovc z Gimnazije Bežigrad. Bronasto posamično odličje bosta v domovino prinesla Aleksej Jurca in Ana Meta Dolinar, oba z Gimnazije Bežigrad. Ana Meta Dolinar pa je osvojila tudi posebno priznanje za najboljšo rešitev. K bronastemu ekipnemu uspehu je pripomogla tudi Maja Bošnjaković s Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica. Na ekipnem tekmovanju so tekmovalci morali prevesti neznano besedilo iz neznanega jezika.

Na olimpijadi so podelili 10 zlatih, 18 srebrnih in 22 bronastih odličij. Ekipo slovenskih dijakov je spremljala dr. Simona Klemenčič.