Domov - > eŠR ->

Oko besede tudi v Beltincih

22.9.2017, avtor: Cvetka Rengeo / rubrika: utrip

Od 21. do 23. septembra letos je potekalo v Murski Soboti 21. srečanje slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede, v sklopu katerega je v četrtek, 21. 9. 2017, potekala podelitev 21. večernice, nagrade za najboljše slovensko mladinsko literarno delo preteklega leta. Letos jo je prejel Peter Svetina za izvrstno pesniško zbirko Molitvice s stopnic.

Vsakoletna stalnica literarnega srečanja so obiski pisateljev na pomurskih osnovnih in srednjih šolah. Na naši šoli smo teh obiskov vedno veseli, saj je to edinstvena priložnost, da učenci spoznavajo slovensko mladinsko književnost, delo pisatelja in njegovo ustvarjanje. Hkrati je odlična priložnost za iskanje novih motivov za branje.  

V petek, 22. 9. 2017, so nas tako obiskali pisateljica Nina Mav Hrovat, ki je predstavila svoje ustvarjanje tretješolcem, in pisatelj Dim Zupan ter pisateljica Janja Plaznik, ki sta spregovorila o poklicu pisatelja in predstavila svoje ustvarjanje učencem predmetne stopnje. Res smo bili veseli, da smo gostili »očeta« Pukca Smukca in Drekca Pekca ter psička Hektorja.

Čas z literarnimi ustvarjalci vedno hitro mine, je pa za nas to enkratna priložnost, da od blizu »okusimo« literarni svet.