Domov - > eŠR ->

V Gozdu - Martuljku

9.10.2017, avtor: Mojca Košmrlj, Tatjana Žinko / rubrika: utrip

1. DAN

Kljub temu, da so se nam nekateri otroci pridružili v bloku šele 1. septembra, smo prav vse želvice (stare in nove) že nestrpno čakale, da se za tri dni odpravimo na potep v Gozd - Martuljek. Tudi ob slovesu od naših staršev smo dokazale, da smo že zelo velike in pogumne, saj ni bila potočena niti ena solzica. Ko smo prispele na cilj, smo se okrepčale z malico, si »razdelile« sobe in se igrale z našimi igračami. Po kosilu in kratkem počitku pa smo se preizkusile v gradnji škratkove hiše ter izdelavi škratkovih kap. V bližnji leseni kolibi smo zakurile kres, po večerji pa v temi iskale škratkov zaklad. Ne boste verjeli! Škratek nam je prinesel pošto naših domačih.

2. DAN

Pri zajtrku nas je obiskal škratek Poštarček. Prinesel nam je pismo škratka Špikca. Pismo smo prebrali in si razdelili škratkove kartice z nalogami. Naša prva naloga je bila, da obiščemo pustolovski park. Sprehodili smo se po čudoviti okolici Gozda - Martuljka in že smo prišli do parka. Ponovno smo želvice dokazale, da smo zelo pogumne. Premagovale smo vse postaje – tudi tiste bolj zahtevne. Po pustolovskem parku nas je čakal prometni poligon, na katerem je imela prav vsaka želvica svojo vlogo. Malo smo se vozile z avtomobili, sprehajale z vozički, delale na bencinski črpalki, in tržnici ter usmerjale promet. Iz prometnega poligona nas je pot peljala na bližnji travnik, kjer smo se udeležile Škratkovih iger. Na igrah smo bile tako hitre, da nam je na koncu pripadlo kar 1. mesto. Po super Škratkovih igrah smo se še posladkale s Škratkovimi palačinkami, se sprehodile po bližnjem gozdu in zaplesale na najbolj nori zabavi po kateri smo zaspale kot ubite.

3. DAN

Tretji dan smo se želvice v družbi prijateljev iz vrtca Pedenjped odpravile na potep po Škratkovi poti. Na poti smo uspešno iskali kape, koščke Škratkove sestavljanke in Škratkovo bivališče. Uživale smo v Škratkovih nalogah in lepotah njegovega domovanja. Ob pozornem poslušanju in dobrem opazovanju okolice nam je s skupnimi močmi uspelo najti še Škratkov zaklad. Škratkovo pot smo zaključili s sestavljanjem Škratkove sestavljanke. S tem pa smo si prislužili še zadnjo nalepko za Škratkovo kartico. Tako smo tudi želvice postale pravi škratki. Lep pozdrav iz Škratkove dežele!