Domov - > eŠR ->

Pravljična dežela Gorajte

23.11.2017, avtor: Lili Panjtar / rubrika: zanimivo

V gozdičku v Gorajtah pri Škofji Loki bo letos v predbožičnem času že osmič zapored oživela Pravljična dežela Gorajte. Zablestela bo v povsem novi preobleki, saj so se letos v njej naselili novi pravljični liki. Poleg ličnih lesenih domovanj že znanih pravljičnih junakov iz prejšnjih let so letos v Gorajtah čudezno zrasle čisto prave gobe velikanke. Čemu le? Smešno vprašanje, saj je vendar vsem jasno, da v njih prebivajo čisto pravi Smrkci. Uredili so si svoja domovanja in se popolnoma udomačili v Pravljični deželi Gorajte. Odlično se počutijo, le Gargamel jim občasno ponagaja, tako kot to pač zna le on. Tudi zbirno mesto za obiskovalce bo letos pomaknjeno v samo pravljično deželo. Zbrali se bomo pred hrastom Modrecem in se točno ob uri  skupaj podali na polurno popotovanje po deželi pravljic. Smrkcem bomo pomagali ukaniti nadležnega Gargamela in rešiti še marsikatero zagato. Uff, kako smrkastično zabavno bo!

Predstave se bodo vrstile med 18. in 28. decembrom vsak dan ob 15h in ob 17h , z izjemo božiča, 25. 12., ko bo tudi Pravljična dežela Gorajte počivala.

In kaj bo letos videti? Čisto blizu hrasta Modreca je votlina strašnega Gargamela, ki ga bomo zalotili pri njegovem najljubšem opravilu. Tam bodo tudi njegov zvesti Azrael, pa njuna stara znanka čarovnica Hogota. Srečali bomo ata Smrka, Smrketo, Vickota, Zmrdo in ostale prebivalce Smrkčeve vasice. Seveda bosta v pravljični deželi tudi naša stara znanca, mama in ata Škrat, ki vsako leto razvedrita obiskovalce. Pot vodi mimo zmaja, ki bdi nad pravljično deželo, mimo treh prašičkov in mnogih drugih prebivalcev Pravljične dežele Gorajte. Skratka, predstava bo atraktivna tako za otroke kot tudi za odrasle. Po polurni predstavi se bo pravljičnim likom pridružil tudi dedek Mraz, ki bo obdaril otroke in jih povabil na že tradicionalno čajanko s piškoti. Absosmrktno fantastično bo, verjemite!

Navodila za obdarovanje Dedka Mraza: Na spletni strani www.pravljicnadezela-gorajte.si najdete vabilo dedka Mraza, ki ga lahko natisnete in pokažete otroku. Starši, prinesite darila za obdarovanje svojih otrok s seboj in jih pred začetkom predstave diskretno oddajte na označenem mestu pri vhodu v Pravljično deželo Gorajte. Podrobnejša navodila najdete na povezavi http://www.pravljicnadezela-gorajte.si/programi . Tisti, ki darila iz kakršnega koli razloga ne boste imeli s seboj, ga lahko za simbolično ceno dobite tudi v Pravljični deželi Gorajte.

Predstave so brezplačne in bodo ob vsakem vremenu, zato se toplo oblecite in primerno obujte. Dosledno upoštevajte red v pravljični deželi. Pa ne pozabite – predstave so namenjene predvsem otrokom, zato je prav, da jim damo prednost in jim ne zakrivamo pogleda. Dajmo jim priložnost, da doživijo pravljično deželo v vsej njeni čarobnosti!