Domov - > eŠR ->

Novim izzivom naproti

23.11.2017, avtor: Tjaša Ribizel / rubrika: zanimivo

Projekt Univerze v Mariboru »Mobilno in interaktivno učenje Solfeggia s pomočjo nadgradnje resničnosti«, ki se je izvajal pod okriljem projekta Po kreativni poti do znanja 2016/2017 (PKP 2016/2017) in  pedagoškim mentorstvom prof. dr. Jerneja Weissa (Univerza v Mariboru, Pedagoška fakulteta) in prof. dr. Matjaža Debevca (Univerza v Mariboru, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko,) je prejel nagrado »Naj projekt PKP 2017«.

V sklopu operacije Po kreativni poti do znanja 2016/2017 sta Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pripravila sklepni dogodek »Novim izzivom naproti«, ki je 14. 11. 2017 potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Pri projektih PKP 2016/2017 je sodelovalo 212 projektov, na dogodku pa se je predstavilo dvajset projektov vseh vključenih slovenskih visokošolskih zavodov. Strokovna žirija je za najboljši projekt PKP 2017 izbrala projekt Univerze v Mariboru z naslovom Mobilno in interaktivno učenje Solfeggia s pomočjo nadgradnje resničnosti, ki je prejel nagrado »Naj projekt PKP 2017«.

Nagrajeni projekt predstavlja mobilno in tablično aplikacijo MySolfeggio, ki je namenjena samostojnemu učenju Nauka o glasbi. Aplikacija nadgrajuje tradicionalno tiskano literaturo, ki je sicer v uporabi pri predmetu Nauk o glasbi v slovenskih glasbenih šolah.

Zmagovalno ekipo sestavljajo pedagoška mentorja prof. dr. Jernej Weiss in prof. dr. Matjaž Debevc, koordinatorici dr. Ines Kožuh in dr. Tjaša Ribizel, delovna mentorica Katja Konvalinka ter študenti Pedagoške fakultete in Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.