Domov - > eŠR ->

Mladi v svetu energije

16.2.2018, avtor: Špela Kajič Kmetič, Nejc Marinšek / rubrika: utrip

Podjetji GEN energija in Nuklearna elektrarna Krško sta že šesto leto zapored razpisali tekmovanje »Mladi genialci« - kviz o energetiki. Letos so sodelovali tudi dijaki Šolskega centra Ljubljana, Srednje strojne in kemijske šole. Zasedli so odlično 8. mesto, tekmovalo pa je 25 ekip srednjih poklicnih elektro in strojnih šol, srednjih strokovnih šol, tehniških gimnazij in splošnih gimnazij.

Našo šolo so zastopali trije tekmovalci 4. letnika, ki se posebej zanimajo za področje energetike in so na šolskem tekmovanju pokazali največ znanja s tega področja. Tovrstni dogodki so za nas zelo dragoceni, saj dijake spodbujamo k raziskovanju, eksperimentiranju, uporabi strokovne literature, utrjevanju znanja, sodelovanju, skupinskemu delu … Poleg tega spoznajo dijake drugih šol, s katerimi bodo v prihodnosti prav gotovo sodelovali.

Kako so se pripravljali?

Tekmovanje je potekalo v več sklopih. Začeli so s srečanjem v GEN energiji v Krškem, ki je bilo namenjeno izobraževanju dijakov. Nadaljevali so 15. decembra 2017 s šolskimi tekmovanji na matičnih šolah, zaključili pa 6. februarja 2018 v Kulturnem domu Krško.