Domov - > eŠR ->

Evroštudent

6.3.2018, avtor: soj mizš / rubrika: aktualno

Na konferenci mednarodnega projekta Evroštudent v Berlinu je bilo 6. marca letos objavljeno novo poročilo Evroštudent, ki prinaša mednarodne primerjalne podatke o socialni razsežnosti visokega šolstva v Evropi ter omogoča vpogled v socialne in ekonomske pogoje življena študentske populacije v 28 evropskih državah. V raziskavi so zbrani podatki o številu študirajočih, o vrstah in načinih študija, o študentskem delu, o stroških, bivanjskih razmerah študentov, o mobilnosti in internacionalizaciji, kot tudi o ocenah študija.

Na podlagi analize zadovoljstva študentov, ki obsega kakovost poučevanja, organizacijo študija in pogojev zanj ter pridobljenih kompetenc študentov, raziskava omogoča vpogled v kakovost visokega šolstva.

Projekt Evroštudent poteka že od leta 1994, Slovenija se je vanj vključila v drugem krogu in od takrat v njem redno sodeluje. Raziskava šestega kroga - rezultati so objavljeni danes - je prek spleta potekala leta 2016, v drugem semestru študijskega leta 2015/2016. Zajema študente, ki so takrat obiskovali programe višje- in visokošolskega izobraževanja. Raziskavo so v Sloveniji izvajali Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja ter Študentska organizacija Slovenije.

Povezava do raziskave EVROŠTUDENT VI: https://tinyurl.com/y933ppac