Domov - > eŠR ->

Naša mala knjižnica

20.4.2018, avtor: Cvetka Rengeo / rubrika: utrip

Mednarodni projekt Naša mala knjižnica je namenjen spodbujanju branja in bralne pismenosti ter spoznavanju drugih kultur. Projekt, ki ga podpira Evropska komisija, je namenjen najmlajšim bralcem, in sicer od vrtca do 5. razreda osnovne šole. Otroke skozi šolsko leto pospremi skrben izbor mladinske literature priznanih slovenskih in tujih avtorjev, letos so to zanimive zgodbe v šestih izbranih knjigah iz Slovenije, Anglije, Indije in Poljske – Sosed pod stropom (Peter Svetina), Čarovnica v gozdu (Marian Broderick), Indijske pravljice,  Brezvezne rime (Sukumar Ray), Vprašanja iz kopalnice (Krystina Lypka-Sztarballo) in Otilija na morju (Chris Riddel).

Tudi učenci Osnovne šole Beltinci so se letos ponovno pridružili branju v Naši mali knjižnici. Ker je april že tradicionalno mesec knjige, smo zaključek opravili v petek, 13., ko smo v šolski knjižnici osmim učencem 4. in 5. razreda slovesno razdelili bralna priznanja Naše male knjižnice, in sicer so jih prejeli: Teja Škafar, Eva Horvat, Črt Hozjan, Klara Janža, Marija Lucija Rengeo, Tinkara Tivadar, Zala Pal in Iva Recek. Vsi so se redno udeleževali srečanj ob petkih zjutraj, prebrali predpisane knjige, reševali zanimive naloge v Ustvarjalnikih in sodelovali v nagradnih ugankah.

Sodelovanje v bralnem projektu Naša mala knjižnica spodbuja branje in otrokovo ustvarjalnost ter razširja znanje o avtorjih in ilustratorjih. Želimo si, da se branju v naslednjem šolskem letu pridruži še več učencev.