Domov - > eŠR ->

Dobrodelno kolesarjenje v Ajdovščini

30.3.2010, avtor: Mag. Andrej Zaman / rubrika: zanimivo

 

 V soboto, 27. 3. 2010, smo člani ŠD BIK.SI, pod sloganom ''Pomagajmo otrokom do še lepšega otroštva'' organizirali 12-urni skupni dobrodelni kolesarski trening. Krožna pot nas je vodila po krajih občine Ajdovščina. Zahtevnejši krog je bil dolg 30 km, krajši in lažji približno 25 km. Tega treninga, ki je bil primeren prav za vsakogar, se je udeležilo 57 kolesarjev z vseh koncev Slovenije, eden tudi iz Italije,  na različnih vrstah koles, med drugim tudi na ležečih kolesih. Med udeleženci so bili tudi najboljši ultramaratonski kolesarji na svetu, vsi pa smo uživali v prečudovitem sončnem dnevu.

Vsak sodelujoči je prispeval 10 evrov in prepeljal neomejeno število krogov, treningu pa se je lahko pridružil  že zjutraj ali kadar koli čez dan. Vsak si je lahko dobil nekoga primerljivega, s katerim je vozil sebi primeren tempo, nekateri s(m)o prevozili nekaj več, drugi manj, vsak po svojih močeh, pripravljenosti in razpoložljivem času. Vožnja je potekala po cestnoprometnih predpisih, udeleženci so tvorili manjše skupine in niso posebej ovirali prometa. Razen nekaj predrtih zračnic ni bilo večjih tehničnih težav, kakor tudi ni bilo padcev in nesreč.

Skupaj smo zbrali nekaj več kot 633 evrov, ki so bila nakazana šolskemu skladu Osnovne šole Šturje iz Ajdovščine in bodo namenjeni socialno šibkejšim in ogroženim družinam, da se bodo lahko njihovi otroci s čim manj obremenjevanja družinskega proračuna udeleževali šole v naravi. Šlo je predvsem za kolesarjenje; poudarek je bil na druženju in dobrodelnosti, ne pa na tekmovalnosti.

Zahvala za uspešno dobrodelno akcijo gre vsem udeležencem, kuharici, ki je skuhala odlične testenine, ter seveda ravnateljici, ki nam je omogočila uporabo šolskih prostorov. Ne gre prezreti niti Martine, Vladimirja, Vladke, Branka, Ave, Tine, Saše in Braneta (iz Ljubljane je prišel z avtobusom), ki so skrbeli za nemoten potek na štartno-ciljnem prostoru. Za naslednje leto že imamo smele načrte, kako tako dobrodelno akcijo ponoviti in jo še oplemenititi, ampak to naj ostane še skrivnost. Vsekakor pa upamo, da bo tak skupen dobrodelni trening postal tradicionalen. Hvala še enkrat vsem, ki ste na kakršen koli način pomagali in upam, da se vidimo naslednje leto.