Domov - > eŠR ->

Sprejem prvošolcev na OŠ Beltinci

14.9.2011, avtor: Matej Žalig / rubrika: utrip

Za vse nas je 1. september nekaj posebnega, saj se po dolgih počitnicah spet odprejo šolska vrata in po hodnikih in razredih zopet začnejo odmevati otroški glasovi.

Sprejem prvošolcev in njihovih staršev je potekal na šolskem dvorišču, kjer sta jih najprej toplo pozdravila ravnateljica šole Mateja Horvat in župan občine Beltinci dr. Matej Gomboši. Po uvodnem pozdravu so si otroci in starši ogledali lutkovno predstavo. Poučno predstavo o Nacku Packu in njegovem prijatelju Mišku, ki sta šla prvič v šolo, sta s pesmicama obogatili tudi učenki 4. razreda, na harmoniko pa nam je zaigral učenec 5. razreda. Po končani predstavi je napočil čas, da prvošolci spoznajo nove učitelje ter vzgojiteljici. Razredniki smo prebrali imena prvošolcev ter jih razdelili v tri oddelke na matični Osnovni šoli ter pet učencev v kombiniran oddelek na podružnični šoli na Melincih. Po tem, ko so se nam vsi prvošolci pridružili, smo se odpravili v učilnice, kjer jih je čakalo sladko presenečenje. Medtem ko smo razredniki podali staršem nekaj osnovnih napotkov, so otroci občudovali učilnice, se pozdravili s starimi prijatelji iz vrtca ter spoznali nove sošolce. Prav gotovo pa ni bilo konec presenečenj, saj smo skupaj s prvošolci pripravili presenečenje tudi za starše. Naučili smo se pesmico in jo deklamirali staršem.

Prav gotovo smo bili ponosni vsi, starši na svoje otroke ter učitelji na svoje nove učence. Slednjim pa želimo v novem okolju obilo dobrega počutja, da bi bili njihovi koraki v svet znanja in učenosti lahki, ter da bi se na koncu vsi skupaj veselili doseženih rezultatov.