Domov - > eŠR ->

Sreča je v srečanju

27.9.2011, avtor: Helena Murgelj / rubrika: utrip

Minilo je 38 let, odkar smo končali osnovno šolo v Vavti vasi. Naša vsakoletna srečanja so postala že običaj, zato smo se sešli tudi letos v soboto, 10. septembra. Dobili smo se na starem mestu, pred cerkvijo v Vavti vasi. Preden smo odšli na Ljuben v Bertino zidanico, smo se na pokopališču v Vavti vasi spomnili s svečko na pokojnega sošolca Martina Krena in naše učiteljice Štefke Dular.

Sošolka je poskrbela za aperitiv in odlično enolončnico. Posladkali smo se z domačim pecivom in s sezonskim sadjem. Veseli smo bili, ker so se vabilu odzvale tudi štiri naše nekdanje učiteljice: Radojka Klobčar, Štefka Avguštin, Nevenka Osolnik in Vida Stanojevič. Čeprav se nas je tudi letos zbralo malo, je večer potekal v prijetnem in sproščenem klepetu ter v oživljanju spominov na osnovnošolska leta. Zadržali smo se dolgo v noč in ob koncu sklenili, da se bomo prihodnje leto dobili tretjo soboto v mesecu juniju. Vsak pa naj pripelje s seboj vsaj enega člana in to bodo že priprave za 40-letnico.

Razveselili smo se šolskega glasila Rog, ki smo ga prejeli v spomin na srečanje. Predstavnica osnovnošolske generacije letnika 1973 pa je obiskala našo učiteljico Marjano Aš v Domu starejših občanov v Novem mestu, saj je pred kratkim praznovala visok življenjski jubilej, 90. rojstni dan, ter ji v imenu nekdanjih učencev in sodelavk zaželela veliko zdravja, veselja in dobrega počutja. Slavljenka je bila pozornosti in obiska zelo vesela.

Lepo se je srečati z nekdanjimi sošolci in sošolkami in, seveda, z učiteljicami. Sreča je v srečanju ...