Domov - > eŠR ->

Podjetni petek

30.9.2011, avtor: am / rubrika: zanimivo

Projekt Podjetni petek, ki ga organizira Zavod Nefiks v sklopu  projekta Omrežen.si, pomaga mladim premagovati marsikatere težave, na katere naletijo, ko po končanem študiju želijo vstopiti na trg dela, a se pri tem ne znajdejo najbolje. Povezovanje izobraževanja in gospodarstva je tako glavno vodilo podjetnih petkov.

Potem, ko smo v preteklem študijskem letu obiskali Hidrio, Ljubljanske mlekarne in Gorenje, je tokrat na vrsto prišlo šest čudovitih hotelov v središču Portoroža. Podjetni petek je bil organiziran znotraj mednarodnega treninga Spin the wheel of volunteering and win yourself a career v sklopu programa Mladi v akciji.

V hotelih smo videli skorajda vsak kotiček, od sob, term in wellnessa ter plaž pa do soban za seminarje, restavracije in kuhinje. Nekaj svojega časa sta nam namenili Maja Križmančič, izvršna direktorica za hotelsko operativo, in Lea Sevšek Buterin, vodja centra dobrega počutja Terme & Wellness. Opisali sta nam svoji poklicni poti in številne prepreke, na katere sta naleteli, predvsem pa nas opogumili, da vsak lahko doseže cilj in vedno napreduje, če si to le želi in je pripravljen trdo delati.

Študentki Sofija in Sandra sta dobili priložnost, da sodelujeta v simulaciji pogovora za službo, ki ga je vodila Eva Zadnik iz kadrovske službe. Tako smo iz prve roke izvedeli, kaj lahko pričakujemo na pogovorih in kaj tam od nas želijo delodajalci.

Na koncu obiska smo se vsi strinjali, da je najboljša izkušnja tista, ki ti odpre vrata, da resnično vidiš, kako stvari potekajo v praksi.

 

Slika zgoraj: Mladi udeleženci Podjetnega petka

Slika spodaj: Simulacija pogovora za službo (levo Eva Zadnik, desno študentki Sandra in Sofija)