Domov - > eŠR ->

Ob novem študijskem letu

30.9.2011, avtor: mss / rubrika: aktualno

Na Mladinskem svetu Slovenije želimo vsem novim in starim študentom veliko uspeha pri študiju ter čimprejšnje dokončanje tega, hkrati pa poudarjamo, kako pomembno je izbrati poklic, v katerem bomo uživali in bili uspešni.
 
Vse bolj se kaže, da formalna izobrazba ni dovolj, da pridobimo tisto prednost pred vsemi, ki se potegujejo za neko delovno mesto. Zato vse mlade spodbujamo, da že med študijem delamo na tem, da bomo, ko pride čas iskanja zaposlitve, imeli v svojem življenjepisu še kaj drugega kot zgolj doseženo stopnjo formalne izobrazbe.
 
Ogromno kompetenc si lahko pridobimo s sodelovanjem pri lokalnem študentskem klubu ali mladinskem svetu, pri tabornikih, skavtih, kot prostovoljci v humanitarnih organizacijah, nenazadnje se lahko pridružimo tudi lokalnemu odboru enega od političnih podmladkov. V vsakem lokalnem okolju pa tudi v krajih študija je ogromno priložnosti za sodelovanje in učenje, le pozorni moramo biti nanje.
 
Sodelovanje v mladinskih organizacijah večinoma pomeni, da je mogoče prek najrazličnejših seminarjev in usposabljanj svoje izkušnje pridobivati v tujini, kar nam lahko odpre popolnoma nov svet. Zelo pomembno za mlade pa je, da preprosto sodelujejo in tako pomagajo oblikovati okolje v katerem živijo. To jim tudi omogoči, da spoznajo posameznike vseh generaciji, širijo svojo socialno mrežo in pokažejo svoje sposobnosti ter zagnanost ljudem, ki bodo mogoče v prihodnje potrebovali ravno takšnega sodelavca. 
 
Da bi mladim v Sloveniji neformalno izobraževanje še bolj približali, letos pripravljamo Teden neformalnega izobraževanja, ki bo potekal od 20. do 26. oktobra 2011. Partnerske mladinske organizacije bodo tako mladim po številnih krajih po Sloveniji brezplačno ponudile delavnice in seminarje, s katerimi si bodo lahko pridobili koristne kompetence, ki jim bodo v pomoč pri delu in v življenju, še posebej lepo pa jih je prebrati v življenjepisu. Vsi zainteresirani najdejo izobraževanje v svoji bližini na www.avtonomen.si. Teden neformalnega izobraževanja bomo zaključili s Simpozijem o neformalnem izobraževanju v mladinskem delu.