Domov - > eŠR ->

Ob tednu otroka

14.10.2011, avtor: (hm) / rubrika: utrip

Na Osnovni šoli Šmihel v Novem mestu smo v podaljšanem bivanju obeležili teden otroka, ki je potekal od 3. do 8. oktobra. Letošnja tema je bila: Pojdiva s knjigo v svet in je posvečena 50. obletnici Bralne značke. Za vsak dan v tednu otroka smo učitelji podaljšanega bivanja pripravili dejavnost in tako učencem tudi v podaljšanem bivanju omogočili sproščeno druženje, ustvarjalnost in zabavo ter tako popestrili njihov ustvarjalni čas.

Teden otroka smo pričeli s knjigo. Vsak učitelj je v svoji skupini učencem prebral zgodbo in se o njej tudi pogovoril. S tretješolci smo ta dan obiskali tudi našo šolsko knjižnico. Knjižničarka Marjetka Dragman nam je pripravila zelo zanimivo in poučno uro.

V torek smo na šolskem igrišču pripravili športno popoldne. Igrali smo se med dvema ognjema in nogomet. Najbolj smo uživali v štafetnih igrah, pri katerih smo se zelo zabavali, pokazali pa smo tudi kar nekaj spretnosti. Ob koncu športnih dejavnostih smo učence nagradili s pecivom sponzorja Žito, za kar se mu najlepše zahvaljujemo.

Naslednji dan smo risali z barvnimi kredami po asfaltu. Nastale so prave umetnine. Poslikali pa smo tudi prodne kamenčke z različnimi motivi. Z izdelki smo bili vsi zelo zadovoljni.

V četrtek so nas obiskale knjižničarke iz novomeške knjižnice Mirana Jarca. Z učenci so se pogovarjale o knjigah. Pokazale so kar precej ustvarjalnih knjig, kajti knjige niso samo za branje, ampak z njimi tudi ustvarjamo. Z učenci so izpeljale tudi kviz, in sicer so morali učenci povedati pravilen naslov knjige oziroma dopolniti s številkami naslov knjige. Učenci so v kvizu pokazali veliko znanja. Ob koncu so izvedli še ustvarjalno delavnico. Vsak je dobil balon in ob pomoči knjižničark oblikoval psička. Za zaključek smo se posladkali še z bonboni.

Teden otoka smo sklenili s kulturno prireditvijo Pokaži, kaj znaš. V učilnico, kjer je potekala prireditev, smo prišli z vstopnico. Pripravili smo bogat kulturni program, v katerem so se predstavili instrumentalisti, pevci, plesalci in mažoretke. Ob koncu smo izžrebali še nekaj vstopnic in izžrebance nagradili s sladkimi nagradami.

Z dejavnostmi, ki smo jih izvedli v tednu otroka, smo pri učencih razvijali željo in veselje do igre, sodelovanje, medsebojno pomoč in prijateljstvo.