Domov - > eŠR ->

Gremo v planine

14.10.2011, avtor: info / rubrika: zanimivo

Poleg tega so pripravili aplikacijo za načrtovanje planinskih izletov GAEA+, spletno stran s petimi najlepšimi izleti in obnovili in posodobili planinske koče.

Programa Ciciban planinec in Mladi planinec sta namenjena predšolskim in osnovnošolskim otrokom. Ta dva programa so vpeljali leta 1969 oz. 1975 z namenom, da bi mlade planince usmerjala k zdravemu življenju v naravi, jih seznanila z osnovami planinske dejavnosti ter varnostnimi ukrepi v gorah, ob tem pa razvijala vrline, kot so tovarištvo, poštenost, plemenitost, delavnost, vztrajnost in vedoželjnost.« Vse od tedaj jih niso veliko spreminjali. A v minulih letih je število podeljenih znakov upadlo. Prav tako so imeli vse manj mladih članov. Zato so se lotili korenitejših posodobitev. S tem želijo spodbuditi organizirane oblike gorništva in vse mlade obiskovalce gora kakovostneje usposabljati za samostojno varnejše gibanje v gorah.

Nova aplikacija za načrtovanje planinskih poti GAEA+ je brezplačno dostopna na spletni strani PZS, prav tako je na novo zaživela tudi spletna Top hiking Alps, ki v petih jezikih predstavlja pet najlepših izletov/pohodov.