Domov - > eŠR ->

Zelena melodija

9.11.2011, avtor: Valerija Belaj / rubrika: utrip

V mednarodnem letu kemije, gozdov in prostovoljstva smo mirovniški tabor poimenovali Zelena melodija. Sodelovali so vsi učenci naše šole ter, seveda, gostje iz drugih šol. Tako je združilo moči 14 ASPnet slovenskih osnovnih šol in gostje iz pobratenega mesta Gornji Milanovac.

Potekale so različne delavnice, na katerih so mladi spoznali, kako pomembna so okoljska vprašanja za odgovorno vodenje sveta. Ob tem je bilo sodelovanje, prijateljstvo, druženje in spoznavanje drugačnosti osnovno vodilo vsakega posameznika. Spoznavanje drug drugega ob različnih življenjskih okoliščinah pa najbolj pripomore k širjenju pozitivnih vrednot.

Uvodna prireditev je bila v v telovadnici šole. Vodili so jo naši najmlajši učenci šolskega radia. Predstavili so se gostje iz različnih slovenskih šol in gostje iz Srbije. Z obiskom na prireditvi nas je počastil tudi župan občine Matjaž Zanoškar. Na popoldanski prireditvi pa so se  sodelujoče ASPnet šole in gostje predstavili s svojimi točkami na ekološko temo iz njihovega kraja. S svojim prisrčnim programom so dodali kamenček v mozaik prijateljstva in sodelovanja.

Poslušali smo tudi predavanje naravovarstvenika Antona Komata in sodelovali na odprtju naše naravoslovne učilnice, v kateri smo posadili prvo sadno drevo.

V petek pa smo naše srečanje sklenili na mestnem trgu ter tako obeležili dan OZN.

Učenci in delavci šole smo bili z dogodkom zelo zadovoljni. Prijateljstvo in druženje naj ostane vrednota; negujmo ju in ohranjajmo.