Domov - > eŠR ->

Podarjamo objemčke

14.11.2011, avtor: Simona Tomažič / rubrika: utrip

Miklavževski otroci podarjajo »objemčke«

Z mladimi nadobudnimi učenci, ki so vedno pripravljeni ustvarjati, smo se tokrat odločili sodelovati na natečaju, ki že tretje leto, ob pomoči vrtcev in šol, poskrbi za razveseljevanje otrok v bolnišnicah in drugih ustanovah.

Ob prebrani zgodbici o Vilku so učenci ugotovili, da so objemi nekaj toplega, prijaznega, nekaj, kar naredimo zato, da razveselimo sebe in še koga – nekoga, ki ga imamo radi, ali nekoga, ki je slabe volje in potrebuje le objem in topel nasmeh.

Skupaj z učenci smo se odločili izdelati »objemčke«, igrače iz blaga v obliki mehkih muck, medvedkov in zajčkov v različnih velikostih. Dela je bilo kar nekaj, zato smo se vsi skupaj takoj  podali na lov za blagom, polnilom in seveda šiviljo. Za kroje in krojenje  sva  poskrbeli učiteljici, da so bili »objemčki« sešiti in pripravljeni za polnjenje, pa je pridnih rok poskrbela šivilja Breda Tomažič. Učenci so s pomočjo filca dali »objemčkom« pravo podobo. Igrače, ki so nastale, so polne pozitivne energije, saj so učenci vanje vložili veliko prijateljstva, dobrote, ljubezni in dobre volje. Vedeli smo, da bomo z vsakim napolnjenim objemčkom priklicali na otroška lička še en nasmeh več, zato smo se potrudili in jih izdelali kar lepo število.

Otroci, ki bodo prejeli naše »objemčke«, pa bodo prav gotovo še dodatno  presenečeni, saj vsak naš »objemček« nosi svojo veselo zgodbo.