Domov - > eŠR ->

Inovativne šole

16.11.2011, avtor: info / rubrika: zanimivo

Šole Pathfinder Schools so vodilne na svetu pri modernizaciji izobraževanja s pomočjo sodobne tehnologije ter pri vpeljevanju inovativnih načinov poučevanja in učenja, ki kar najbolje pripravijo učence na uspešno življenje v 21. stoletju. Tako vsaj zatrjujejo pri Microsoftu. Letos je bilo za sodelovanje v projektu izbranih 65 novih šol.

Merilo za izbiro je odličnost pri uporabi sodobne tehnologije v izobraževanju. Med njimi je zdaj tudi Zavod Antona Martina Slomška iz Maribora. Zavod Antona Martina Slomška pod svojim okriljem združuje Škofijsko gimnazijo, vrtec Montesori, glasbeno in baletno šolo, dijaški dom in študentske domove, načrtujejo pa tudi odprtje andragoškega centra in doma za ostarele. Zavod razvija vseživljenjsko učenje, ki ga prepleta z vključevanjem najsodobnejših didaktični prijemov in sodobne informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Letos se je za sodelovanje v projektu prijavilo skoraj 210 šol iz 58 držav, postopek prijave pa jih je uspešno končalo 65. V program je sicer vključenih že skoraj 7000 izobraževalnih institucij. Od ustanovitve programa v letu 2003 je program skupaj dosegel več kot 196 milijonov učiteljev in učencev iz 114 držav.