Domov - > eŠR ->

Podjetniški petki

22.11.2011, avtor: Mag. Mihaela Kastelec / rubrika: zanimivo

Namen teh novembrskih srečanj je povezati učno snov s prakso in dijake z zgledi uspešnih podjetnikov motivirati za razvoj svojih poslovnih potencialov.

Najprej  nas je obiskal direktor zavoda za permanentno izobraževanje Cene Štupar mag. Bojan Hajdinjak, ki je dijake navdušil s svojo pozitivno ciljno naravnanostjo. Priporočil jim je, naj se čim prej vključijo v trg dela, že kot študenti. Poudaril je pomembnost znanja tujih jezikov, tudi slovenščine, predvsem pa je dijake spodbujal, naj začnejo vlagati vase, si zgradijo čim boljšo samopodobo, ki je za vstop na pot poklicnega življenja nepogrešljiva.

Nato nas je navduševal Aljoša Bagola, kreativni direktor oglaševalske agencije Pristop. Na sproščen, svoboden in ustvarjalen način nam je predstavil svojo poklicno pot od študenta na komunikologiji do  enega najuspešnejših sodobnih slovenskih oglaševalskih mojstrov, ki prejema številne nagrade doma in v tujini. Ogledali smo si veliko njegovih spotov in oglasov, ki kar kipijo  od notranjega ognja. Presenetil nas je tudi kot osebnost. Bil je spontan, dostopen, topel, zabaven.

Pričakujemo še Boštjana Ložarja, priznanega svetovalca za strateško vodenje organizacij, ki je  v zadnjih treh letih je obiskal več kot 50 gospodarsko najpomembnejših svetovnih držav in raziskoval, zakaj so znana svetovna podjetja uspešna in zakaj slovenska podjetja zaostajajo za njimi.

8. decembra letos bomo pripravili dan  odprtih vrat, ko nas bodo obiskali še podjetnik leta 2011 Boštjan Šifrar, direktor družinskega podjetja Sibo g. d. o. o., Blaž Kos, direktor podjetja VentureLab d. o. o., vodja kluba Poslovni angeli, predavatelj in avtor strokovnega spletnega bloga, ter Mitja Sojer, eden najuspešnejših oblikovalcev modnih pričesk in uspešen podjetnik z mrežo poslovalnic Mič styling.