Domov - > eŠR ->

Za lažjo izbiro poklicne poti

28.11.2011, avtor: Cvetka Rengeo / rubrika: aktualno

Naši učenci so  23. novembra letos spoznavali srednješolske programe in poklice ter se seznanjali  z možnostjo nadaljevanja šolanja, da bi lažje izbirali svojo poklicno pot.

Svoje delovanje in poslanstvo so predstavili Pomurska gospodarska zbornica, Medpodjetniški izobraževalni center Pomurja in Zavod za zaposlovanje Murska Sobota. Robert Grah, direktor Pomurske gospodarske zbornice, in Blaž Gerenčer, vodja Medpodjetniškega izobraževalnega centra,  sta predstavila projekt Pravi poklic za pravi razvoj. O pomenu izbire pravega poklica je učencem spregovorila tudi Tamara Repić iz omenjenega zavoda za zaposlovanje.

Medpodjetniški izobraževalni center (MIC) Pomurje je organizacijska enota Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota, ki ponuja kakovostne izobraževalne programe in usposablja tiste kadre, ki jih pomurska podjetja, obrtniki in posamezniki najbolj potrebujejo. Soboški MIC ponuja aktualno teoretično in praktično znanje, posamezniki pa lahko pridobijo poklic, se dokvalificirajo ali nadaljujejo izobraževanje na specifičnem področju. So povezovalni člen med šolstvom in gospodarstvom. Tako so učenci lahko spoznali ljudi, ki opravljajo poklic kuhar-natakar, klepar-krovec, parketar in mizar.

Veseli smo bili velikega odziva srednjih šol. Svoje programe so učencem predstavljali ravnatelji, profesorji in dijaki iz kar devetih srednjih šol. Te so:

  • BIOTEHNIŠKA ŠOLA RAKIČAN,
  • EKONOMSKA ŠOLA MURSKA SOBOTA,
  • GIMNAZIJA FRANA MIKLOŠIČA LJUTOMER,
  • GIMNAZIJA MURSKA SOBOTA,
  • SREDNJA POKLICNA IN TEHNIŠKA ŠOLA MURSKA SOBOTA,
  • SREDNJA ŠOLA ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM RADENCI,
  • SREDNJA ZDRAVSTVENA ŠOLA MURSKA SOBOTA,
  • ŠOLSKI CENTER PTUJ,
  • GIMNAZIJA IN KEMIJSKA ŠOLA RUŠE.

Učenci in učitelji Osnovne šole Beltinci smo bili zelo zadovoljni z vsemi informacijami o možnostih nadaljevanja osnovnošolskega izobraževanja in nazornimi prikazi vseh sodelujočih. Verjamemo, da bo izbira poklicne poti učencev zdaj lažja.

  

Foto 1: Učenci so spoznali, kaj dela okoljevarstveni tehnik.

Foto 2: Morda bom nekoč avtoserviser …

Foto 3: Ravnatelj Zvonko Kustec in profesorji so predstavili gimnazijo Frana Miklošiča Ljutomer.