Domov - > eŠR ->

Jabolko kakovosti 2011

3.1.2012, avtor: Jasmina Bornšek / rubrika: zanimivo

Cmepius (Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja) je decembra lani podelil nacionalna priznanja Jabolko kakovosti 2011 najboljšim končanim projektom v programu vseživljenjskega učenja (VŽU), ki izstopajo s svojo vsebino, mednarodnim sodelovanjem in vključevanjem različnih partnerjev ter pomembno pripomorejo k razvoju za posameznika, organizacije in širše okolice.

V kategoriji Comenius partnerstva je najvišjo nagrado in jabolko kakovosti prejela Poslovno-komercialna šola Celje za projekt Let's promote and share the beauty of our regions (Predstavimo lepote naših regij). V skupnem projektu, katerega tema je bila promocija regij, držav in turizma, je poleg Slovenije sodelovalo še šest držav –
Poljska, Češka, Bolgarija, Romunija, Italija in Grčija.  Partnerske šole so s pomočjo sodobne tehnologije in ustvarjalnih metod trženja promovirale in tržile turistične predstavitve svojih držav. K sodelovanju so povabile tudi lokalne organizacije in podjetja, ki se ukvarjajo s turizmom.

Projekt je pripomogel k večjemu povezovanju šolstva in gospodarstva, spodbujal ustvarjalnost mladih skozi aktivnosti na področju turističnih predstavitev, spodbujal razvoj socialnih in podjetniških kompetenc ter uporabo znanja v praksi. Cilj je bil dosežen, trud poplačan z zadovoljnimi dijaki, učitelji mentorji in vodjo projekta ter oplemeniten z nacionalnim priznanjem.

Jabolko je eden izmed simbolov zdravja in zdravega življenja. Danes nam jabolko lahko služi kot simbol napredka, svobodne volje, ki nas žene v odkrivanje neznanega. Z veseljem bomo še ugriznili vanj.

K fotografiji: Dobitniki priznanj na sprejemu pri soprogi predsednika države Barbari Türk.