Domov - > eŠR ->

Kotiček za otroke

5.1.2012, avtor: info / rubrika: zanimivo

Spletišče vsebuje informacije o pravicah otrok ter igre, kvize in podatke o EU in njenih državah članicah. Otroci lahko tako na preprost način izvejo pomembna dejstva o EU, njeni zgodovini in njenih državah članicah prek iger in kvizov, ki so na voljo v 22 jezikih EU.  S tem novim spletiščem Evropska unija otrokom prvič ponuja informacije o EU in o njihovih pravicah, ki so pripravljene posebno zanje in podane v slogu, ki ga razumejo.

Kotiček za otroke sestavljajo trije deli:

  • Prvi del so igre in kvizi, kjer lahko otroci, stari od 6 do 16 let, igrajo zabavne in poučne igre, ki so jih pripravile Evropska komisija in druge institucije.
  • Drugi del nosi naslov "Evropska unija: kaj je to?". Tu so na voljo interaktivni zemljevid Evrope ter zabavni podatki o EU in vseh državah članicah.
  • Tretji del z naslovom "Spoznaj svoje pravice" vsebuje igre, video posnetke in informacije o pravicah otrok iz dveh starostnih skupin.

Kotiček za otroke se povezuje in združuje z obstoječim spletiščem za učitelje – Kotičkom za učitelje, ki vsebuje gradivo, s katerim lahko učitelji razložijo, zakaj je bila ustanovljena EU in kako deluje.

Dodatne informacije lahko najdete na spletni strani: europa.eu/kids-corner/