Domov - > eŠR ->

Abrahamov ključ Srca Slovenije

13.1.2012, avtor: Ana Savšek / rubrika: utrip

Organizacija Novi paradoks oskrbuje ljudi s posebnimi potrebami in težavami v duševnem zdravju. Ideja o skupnem praznovanju abrahama s poudarkom na dobrodelnosti je pred štirimi leti zrasla iz civilne iniciative Jožeta Kosa iz Polšnika. Od takrat generacije abrahamov vsako leto prispevajo svoj delček h kakovostnejšem življenju na različnih področjih.

Prav na Polšniku je 7. januarja letos potekala predaja Abrahamovega ključa voditelju letošnje generacije abrahamov. Ključ je ob podpori  prijateljev in sovrstnikov prevzel Željko Savič iz Dolskega, ki bo letos skupaj z vrstniki izpeljal vrsto zanimivih dejavnosti, ki naj bi jih vsaj enkrat v življenju opravil vsak Slovenec. Petdesetletniki se bodo tako skupaj odpravili na Triglav, udeležili se bodo obiranja oljk in trgatve, odigrali bodo nogometno tekmo in se skupaj udeležili kolesarskega maratona. Posebej simbolen dogodek bo zasaditev sadnega drevoreda in skupno praznovanje 50-letnikov, ki bo potekalo 14. septembra 2012 v Dolskem.

Pri projektu sodeluje Center za razvoj Litija, saj Abrahamov ključ Srca Slovenije predstavlja nadgradnjo sodelovanja med civilno iniciativo in gospodarstvom, njegova dodana vrednost pa je tudi v izmenjavi znanja ter v priložnostih za nove ideje in dejavnosti. K sodelovanju pri projektu Abrahamov ključ Srca Slovenije ste vabljeni posamezniki iz celotne Slovenije, ki ste bili rojeni v letu 1962 in letos praznujete okroglih 50 let. Več informacij o projektu je na voljo na spletni strani www.srce-slovenije.si.