Domov - > eŠR ->

Ministrova poslanica

18.2.2012, avtor: info / rubrika: utrip

Prihodnji teden se začenjajo zimske počitnice. To je čas, ko si boste nekoliko odpočili, se razvedrili in se nato vrnili nazaj v šolo polni novega zagona, čas za kak izlet, nekaj športa in zabave, pa tudi kakšno lepo knjigo. Vsem šolarjem in dijakom želim dobro počutje, pazite pa na varnost: zdravje in življenje sta največje bogastvo, ki ju imamo. Pa izkoristite ta čas tudi za igro z vrstniki, ki je prijetnejša od dolgega posedanja pred ekrani, zaprti v stanovanju. To bo čas oddiha tudi, za starše, ki si bodo za teden dni odpočili od vsakodnevnih skrbi, in seveda za učitelje, ki jim bo ta teden vlil novih energij za nadaljnje delo. Vsi skupaj, otroci in starši pa bodo imeli več časa za življenje v družini in za lepe trenutke v domačem okolju.

Tu želim opozoriti tudi na tiste, ki jih je sedanja kriza hudo prizadela in si morda v tem tednu ne bodo mogli privoščiti vsega, kar bi želeli in potrebovali. Vam gre moj najtoplejši pozdrav z zagotovilom, da si prizadevamo, da bi čim prej izšli iz sence in bi se nam zopet odprl veder pogled v prihodnost.

Letos vsi odhajate na zimske počitnice  v istem tednu, povem vam pa, da z naklonjenostjo razmišljam o potrebah slovenskega turističnega gospodarstva in o željah staršev; ne bom jih pozabil, ko bomo sestavljali šolski koledar za prihodnje leto.

Vsem želim prijetno počutje.