Domov - > eŠR ->

Kulturni bazar 2012

20.2.2012, avtor: (kj) / rubrika: trg po naše

 

Kulturni bazar 2012 je namenjen strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju ter kulturi . Potekal bo v torek, 13. marca 2012, od  9. do 19. ure, v Cankarjevem domu v Ljubljani. V enem dnevu bo na enem mestu na voljo vsa slovenska kulturno-umetniška ponudba za otroke in mlade, za vrtce in šole ter za prosti čas. Kulturni bazar je zdaj že tradicionalna prireditev, ki jo pripravljajo Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Zavod RS za šolstvo, od letos tudi Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

Enodnevna prireditev široko odpre vrata Cankarjevega doma – na razstavnih prostorih v dveh preddverjih predstavlja svojo bogato ponudbo več kot 200 kulturnih ustanov ter številni samostojni kulturni ustvarjalci iz vse Slovenije. V predavalnicah in dvoranah se zvrstijo številna predavanja, delavnice in strokovne razprave z različnih področij, vodeni ogledi predstav (gledališke, glasbene, plesne, filmske …), razstav ter nastopi ustvarjalcev in umetniških skupin. Letos sta v ospredju Kulturnega bazarja dva tematska sklopa, in sicer: Skozi umetnost o medosebnih odnosih in Z umetnostjo do trajnostnega razvoja. Oba sklopa, na katera se navezuje več dogodkov – od strokovnih pogovorov do predstav različnih žanrov, nazorno poudarjata  kroskurikularno razsežnost kulturno-umetnostne vzgoje.

Za vse obiskovalce je vstop brezplačen, vendar je nujna predhodna e-prijava na spletni strani www.kulturnibazar.si .

Vsaj 7 razlogov za obisk Kulturnega bazarja za vse, ki se v vrtcih ter osnovnih in srednjih šolah ukvarjate s kulturno vzgojo:

1. Doživite zanimivo strokovno usposabljanje; program (delavnice, predavanja, vodene oglede gledaliških, lutkovnih, filmskih ali plesnih predstav, razstav …) si izberete glede na svoje zanimanje in potrebe.

2. Prihranite čas, poti in iskanja – v enem dnevu in na enem mestu vam predstavi vse slovensko kulturno snovanje za otroke in mladino.

3. V živo spoznajte vrhunske slovenske ustvarjalce (glasbenike, gledališke in lutkovne igralce, režiserje, pesnike in pisatelje, plesalce …).

4. Ugotovite, kako izbrati primeren kulturni dogodek za otroke, učence ali dijake, pridobite  nove ideje za odlične kulturne projekte, ki jih izpeljete sami ali v sodelovanju s kulturnimi ustanovami.

5. Odkrite,  kako organizirati zanimiv kulturni dan v vrtcu ali šoli oziroma, kako se dogovoriti za izvedbo kulturnega dne v kulturni ustanovi.

6. Navežite nove stike, če želite v VIZ organizirati novo interesno dejavnost, obvezno izbirno vsebino, zunajšolsko dejavnost s področja kulture ali se s kulturno ustanovo oziroma posameznimi ustvarjalci dogovoriti za dolgoročnejše sodelovanje.

7. Pomagajte otrokom in mladim zapolniti prosti čas ter njim in njihovim staršem svetovati, kako ustvarjalno in zanimivo preživljati počitnice.

 Zajemite kulturo z veliko žlico!