Domov - > eŠR ->

Konferenca Arnes

22.3.2012, avtor: Sandra Ban / rubrika: zanimivo

V sklopu 6. mednarodne multikonference SIRikt 2012 je bil današnji dan posvečen Konferenci Arnes. Konferenca je povezovala uporabnike s področja izobraževanja, raziskovanja in kulture, namenjena pa je širokemu krogu obiskovalcev, saj pokriva tako uporabniške kot sistemske vidike novih tehnologij.

Udeležence je najprej prek video konference nagovoril Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport dr. Žiga Turk in spomnil na Arnesov doprinos k razvoju omrežne infrastrukture pri nas. Nato so plenarni predavatelji udeležence popeljali skozi zgodovino slovenskega omreževanja. Spominjali so se, kako veselo so pošiljali prve elektronske pošte in se prek spleta prvič pogovarjali. Predstavljena je bila še vrsta novih Arnesovih storitev. V sklopu plenarnih predavanj so obenem opozorili na pomembnost varovanja zasebnih podatkov in z nasveti uporabnike poučili, kako se lahko sami zaščitijo pred spletnimi zlorabami.

Odmori so bili namenjeni druženju, mreženju idej in izkušenj. Konferenca Arnes se je zaključila s tradicionalno sirovo poslastico.