Domov - > eŠR ->

Projektno učno delo v podaljšanem bivanju

25.4.2012, avtor: Helena Murgelj / rubrika: zanimivo

 MIB - Mednarodni izobraževalni center je tudi letos, 29. marca, v Ljubljani organiziral že šesto strokovno konferenco učiteljev podaljšanega bivanja z naslovom Projektno učno delo v podaljšanem bivanju. Žal pa je bilo letos na konferenci prisotnih malo udeležencev v primerjavi z lanskim letom. Na konferenci je bilo predstavljenih kar štirinajst projektov različnih tipov. Vsi projekti so bili usmerjeni v razvijanje učenčevih močnih področij, interesov in motivacije. 

Po predstavitvi projektov so sledile praktične delavnice. Pod vodstvom voditeljic Alenke Tominšek in Irene Malovrh z Osnovne šole Jurija Vege Moravče smo udeleženci v delavnici izdelali modni ženski pas z enostavnimi vozli makrameja. V delavnici, ki jo je vodila Leonida Gregorič z Osnovne šole Dornberk, smo izdelali voščilnice in cvetlični aranžma iz naravnega materiala. Pod vodstvom Katje Židan z Osnovne šole Oskarja Kovačiča Ljubljana si je vsak sam izdelal igračo, poimenovano mala pošastka. Igračo smo si izdelali iz naravnega filca. Iz filca se izdelujejo sodobni modni izdelki, ki so naravni, topli na otip, po izgledu pa naravnost čudoviti, zelo barviti. Voditeljica Mateja Lešničar z Osnovne šole Frana Roša Celje pa nas je naučila izdelati angelčka iz das mase. 

Tokratna konferenca je omogočila predstavitev projektov in izmenjavo izjemnih praks in izkušenj posameznih učiteljev podaljšanega bivanja. Tudi ob šesti strokovni konferenci učiteljev podaljšanega bivanja je nastal zbornik z naslovom Projektno učno delo v podaljšanem bivanju s prispevki iz prakse učiteljic podaljšanega bivanja. Urednica zbornika mag. Maruška Željeznov Seničar je v uvodni besedi zbornika zapisala: "Ustvarjalnost, entuziazem ter pripravljenost za delo so se prek predstavljenih projektov v zborniku zopet izkazali kot odlične osebnostne in profesionalne lastnosti učiteljev podaljšanega bivanja." Zbornik vsebuje 21 prispevkov na 149 straneh in je dragocen izbor prispevkov in predavanj, ki so nastali skozi večletno praktično delo učiteljic in učiteljev podaljšanega bivanja.