Domov - > eŠR ->

Bralno popoldne

28.5.2012, avtor: Mojca Klobučar / rubrika: utrip

Da je branje zelo zabavno, zanimivo in vsestransko koristno, so se prepričali učenci šmihelske šole, ki so obiskovali »bralne minute« v sklopu dejavnosti prednostne naloge Izboljšanje bralne pismenosti, ki na  šoli poteka že drugo leto. Ob koncu šolskega leta  smo člani delovne skupine  za prednostno nalogo zanje pripravili prav posebno bralno popoldne, ki so se ga udeležili učenci matične in podružnične šole.

Vse se je začelo z iskanjem skritega zaklada, kot smo poimenovali prvo delavnico, ki je učence z natančnim branjem navodil pripeljala do končnega cilja in nagrade. Sledila je druga delavnica, v kateri so se učenci preskusili v vlogi kuharjev. S pomočjo recepta so spekli izvrstne palačinke in okusno pico, ki je bila po besedah učencev še boljša od domače. Še posebno so bili ponosni, da so jo pripravili sami. Po okrepitvi s hrano smo nadaljevali v glasbenih ritmih, saj je sledila literarno-glasbena delavnica, v kateri so se naučili nove pesmice. Čisto na koncu je učence razveselila še športna delavnica, v kateri so lahko tekmovali v raznovrstnih športnih igrah.

Nosilci dejavnosti smo bili presenečeni nad odzivi učencev, ki niso skrivali navdušenja nad zanimivimi presenečenji. Odkrivali so jih z razumevanjem  prebranih besedil, ki so bila osnova za reševanje nalog.  Popoldne, polno radoživih bralnih privržencev, pomeni vsem članom delovne skupine za prednostno nalogo veliko potrditev in motivacijo za nadaljevanje dejavnosti za izboljšanje bralne pismenosti, zato bomo z njimi tudi nadaljevali.