Domov - > eŠR ->

Po Kekčevih stopinjah do znanja

6.6.2012, avtor: (dd) / rubrika: utrip

Ob svetovnem dnevu  okolja so v programu Ekošola končali še en letošnji projekt Po Kekčevih stopinjah do znanja, razglasili pa so tudi najboljše mlade poročevalce. 60 nagrajenih otrok iz OŠ Dragomelj, OŠ Jela Janežiča in Vrtca Železniki bo odšlo na tridnevni naravoslovni tabor v Ekohišo Kekec.

Projekt Po Kekčevih stopinjah do znanja je v programu Ekošola to šolsko leto potekal drugič, namenjen pa je oživljanju Kekca in njegovih prijateljev, ki so jih ekošolarji izdelali iz različnih materialov.  Na razpis se je prijavilo 49 ustanov, na akterih so izdelali 218 lutk. Najbolj so se izkazali otroci omenjenih šol in vrtca.

»Narava je zakladnica raziskovalnih vsebin in s svojo pestrostjo vpliva na odzivnost,  opazovanje, primerjanje, ugotavljanje, povezovanje, sklepanje, iskanje vzrokov in posledic.  Dejavnosti v naravi spodbujajo zanimanje za naravo in s tem spodbujajo skrb za njeno neokrnjenost in varovanje,« je povedala Milena Pollak, avtorica projekta in vodja naravoslovnega tabora.

Mladi poročevalci za okolje

Z okoljskimi izzivi lokalnega okolja in razumevanjem težav ter iskanjem rešitev izzivov so se v projektu Mladi poročevalci ukvarjali učenci in dijaki 39 ustanov,  ki so predstavili  45 okoljskih izzivov. Kot mladi poročevalci so se izkazali z video prispevkina OŠ Most na Soči. Učenci so ustvarili parodijo na Ekološko vojno med sosedi in hudomušno prikazali problematiko odlaganja odpadkov in medsoseskih odnosov ter nespoštovanje medgeneracijskih razlik.