Domov - > eŠR ->

Drag, a najbolj koristen študij

20.6.2012, avtor: Stanislav Jesenovec / rubrika: zanimivo

Več kot 200 dijakov tretjega letnika Gimnazije Kranj je lahko spoznalo prednosti zaposlitve v tehnoloških poklicih, in sicer na srečanju z naslovom Inženirji Bomo. Ravnatelj mag. Franc Rozman je v uvodu dijakom navedel, da je največja katastrofa, da imamo cel kup diplomiranih sociologov, zgodovinarjev, geografov, in opozoril, da jih država res prepušča k zanjo cenejšim študijem družboslovja, dejansko pa iz njih posredno ustvarja zagrenjene, nezaposljive 30-letne doktorje znanosti. Potem ko so dijaki in profesorici Ana Jesenovec in Janja Perko protestirali zaradi predvajanega videa I’m an Engineer le v angleščini, so pozitivne strani zaposlitev, ki nas bo vodila k dvigovanju dodane vrednosti in konkurenčnosti predstavili prof. dr. Janez Bešter, Silvo Lipovšek in Sonja Šmuc, Matija Štular, Primož Hafner, Marjan Bradeško, dr. Maša Goršič   in Jerneja Gros oziroma predstavniki organizatorja, fakultete za elektroniko in Openlab, Združenja Manager in šestih klenih slovenskih podjetij -  Telekom, Lotrič, NIL, LAHA, Alpineon in CISCO. Na koncu je ravnatelj še dijake pozval, da naj študijskih in zaposlitvenih možnosti ne razbirajo le iz družinske ali ožje okolice, ampak naj se po povedanem in videnem odločijo za eno od  številnih inženirskih možnosti.

Foto: Stanislav Jesenovec

Zgoraj: Mag. Franc Rozman je ironično pripomnil, naj ne gre študirat komunikologije že vsak, ki komaj zna izreči to popularno besedo.

Levo spodaj: Številni dijaki Gimnazije Kranj so v svojem razmišljanju in projektnem delovanju že v tehnično-naravoslovnih vodah.

Desno spodaj: Dijaki, profesorji in drugi bi odnesli znatno več s srečanja, če bi bila za nastope izjemnih strokovno-upravljavskih gostov uporabljena primerna zvočno-slikovna sredstva in če bi se nastopajoči pri razločnosti in hitrosti govorjenja zavedali, da nastopajo pred velikim, odmevnim avditorijem gimnazijske telovadnice.