Domov - > eŠR ->

Najbolj športni

20.6.2012, avtor: (mz) / rubrika: zanimivo

Zavod za šport RS Planica je tik pred koncem šolskega leta podelil priznanja in nagrade najdejavnejšim šolam v sklopu programov športa otrok in mladine. V teh programih sodeluje skorajda vsaka šola, v lanskem šolskem letu so zajeli 250 tisoč otrok. Kdo se je torej odrezal najbolje?

Najbolj športni vrtci so Vrtec Ljutomer, Jelka, Metlika, vrtec pri OŠ Dobje in vrtec pri OŠ Destrnik – PŠ Trnovska vas. Najbolj športne osnovne šole so OŠ Brežice, OŠ Hruševec Šentjur, OŠ Franja Goloba Prevalje, OŠ I. Murska Sobota, OŠ Jurija Dalmatina Krško, OŠ Grm, OŠ Ivana Groharja Škofja Loka, OŠ Sladki vrh, OŠ 8 talcev Logatec, OŠ Cvetka Golarja Škofja Loka, OŠ Šentjernej, OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični, OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, OŠ Stražišče Kranj, OŠ Šmartno pri Litiji, OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas.

Najbolj športne osnovne šole s prilagojenim programom so OŠ Glazija Celje, OŠ Jela Janežiča Škofja Loka in OŠ Brežice.

Najbolj športne srednje šole pa so II. gimnazija Maribor, Gimnazija Šiška Ljubljana, I. gimnazija Celje, Gimnazija Bežigrad Ljubljana, Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana – ŠC PET in Srednja ekonomska šola Celje.

Podelili so tudi priznanja za organizacijo šolskih športnih tekmovanj, zahvalili so se športnim koordinatorjem, se spomnili Festivala športa mladih, podelili priznanje za fair play ... Posebno pozornost so namenili šolam, ki so se udeležile mednarodnih tekmovanj Mednarodne zveze za šolski šport (ISF – International school sports federation) – to so Gimnazija Šiška Ljubljana, Gimnazija Ptuj in Gimnazija Murska Sobota –, ter Osnovni šoli Gorje. Slednja je poleg dobrih dosežkov na mednarodnih tekmovanjih sodelovala pri organizaciji Pokljuškega maratona, za katerega so med snežnimi projekti v Koreji prejeli tretjo nagrado za Snow ski Awards.