Domov - > eŠR ->

Na Obali ni počitnic

26.6.2012, avtor: (dš) / rubrika: aktualno

Danes se je začela tradicionalna mednarodna poletna šola menedžmenta, že osma zapovrstjo (tokrat s podnaslovom Sources of Unique Competitive Advantage). Šola  je namenjena vsem, ki želijo pridobiti novo znanje (ali poglobiti že obstoječe) s področja manedžmenta.

Poletna šola manedžmenta postaja viden in pomemben dogodek tako za fakulteto in univerzo kot tudi celotno primorsko regijo, za mlade je pomembno, da znanje nadgrajujejo in nenehno razvijajo. Ker pa bodo Slovenijo zapustili s prijetnimi vtisi ter te občutke prenesli tudi v svoje domače kraje, pa je še toliko lepše združiti prijetno s koristim, je udeležencem poletne šole v uvodu povedala dekanja Fakultete za management izr. prof. dr. Anita Trnavčevič.

Poletna šola vsako leto na Obalo privabi številne mlade iz različnih evropskih in drugih svetovnih držav. Tokrat študenti prihajajo iz Španije, Turčije, Italije, Srbije, Slovaške, Kosova, Madžarske, Hrvaške, Makedonije, Finske, Češke, Litve in Slovenije. Pri več kot desetih predavateljih, tudi iz tujine, poslušajo vsebine s področja korporativnega sponzoriranja in umetnosti, marketinga in kadrov kot premoženja podjetja. Predavanja se izvajajo v Kopru in potekajo v angleščini.

Del dejavnosti je usmerjen tudi v druženje med študenti in profesorji, zato vsako leto udeležencem pripravimo pester obštudijski program, ki obsega spoznavni večer, družabni piknik, celodnevni izlet po Sloveniji – ogledalin si bodo našo prestolnico in Bled ter Blejski Vintgar, udeležili se bodo izleta z ladjo po slovenski obali, si ogledali edino slovensko pristanišče, v programu je tudi študijski ogled razstave z naslovom Yoko Ono, Lennon in Tito na razstavišču Monfort v Portorožu ter Forma vive v Seči.

Po besedah vodje mednarodne poletne šole in predstojnika katedre za marketing in mednarodno poslovanje na Fakulteti za management viš. pred. mag. Armanda Faganela na poletno šolo privabimo največ mladih v starostni skupini od 19 do 25 let. Najpogostejši razlogi, ki jih zaznavamo za prihod, pa so: mednarodno primerljivi, priznani in sodobni študijski programi manedžmenta; privlačno sredozemsko okolje v obmorskem univerzitetnem mestu; številne obštudijske dejavnosti ter bogat spremljevalni program, pozitivne izkušnje tujih študentov s študijem pri nas (ki so že bili pri nas na izmenjavi); druženje s sovrstniki in profesorji, spoznavanje novih kultur in zgodovinskih znamenitosti v regiji, pridobivanje novih življenjskih izkušenj, predčasno opravljanje študijskih obveznosti, evropske štipendije, učenje tujih jezikov, dodatne možnosti za uspešno kariero v mednarodnem okolju.