Domov - > eŠR ->

S priljubljeno mladinsko pisateljico

21.9.2012, avtor: Cvetka Rengeo / rubrika: utrip

Od 20. do 22. septembra v Murski Soboti poteka 17. srečanje slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede. To je tradicionalni vseslovenski in ob udeležbi gostov iz drugih držav tudi mednarodni literarni festival, na katerem so se zbrali literarni ustvarjalci, ki pišejo za otroke in mlade, literarni strokovnjaki, ki preučujejo mladinsko književnost, knjižnjičarji in književni pedagogi, ki so povezani z mladinsko književnostjo. V sklopu festivala je podeljena tudi nagrada večernica za najboljše mladinsko delo. Letos jo je prejel Dim Zupan za knjigo Hektor in zrela hruška.

Današnji dan je bil rezerviran za literarne obiske na pomurskih osnovnih in srednjih šolah. Zelo veseli smo, da smo na OŠ Beltinci gostili uspešno mladinsko pisateljico Janjo Vidmar, dvakratno dobitnico nagrade večernica, in sicer za romana Princeska z napako in Pink.

V pogovoru z učenci je pisateljica na hudomušen način nanizala veliko resnic o nujnosti branja v vsakdanjem življenju. Srečanje je minilo v sproščenem vzdušju z željo, da se s pisateljico srečamo še kdaj na podoben način.